Een saai moment? Knutsel eens met de kids!

Het is weer de leukste tijd van het jaar! CARNAVAL! Heb jij al een masker in huis? Neen? Spaar jezelf heel wat geld uit en knutsel gezellig samen met je kids zelf een masker. (Knutsel)pret gegarandeerd! 

Beer, vos of konijn? 

De pret begin al bij het kiezen van een masker. Een beer met scherpe tanden, het schattige konijn of de sluwe vos, de keuze is aan jullie. Sla de foto’s beneden in dit artikel op en stop zo dik mogelijk, wit papier in de printer en druk de foto af. Het masker zal net groot genoeg zijn om een kindersnoet te bedekken.

Laat je spruit de Picasso uithangen

Gaan jullie voor de traditionele kleuren van een beer of krijgt het masker een trendy, flashy kleurtje? Laat jullie fantasie de vrije loop! Ga voor kleurtjes en stiften. Of leef jullie uit met wat verf en een kwast.

Knippen maar!

Knip de tekening met een schaar uit op de lijntjes. Leg ze daarna op een snijplank en druk de ogen (de grote rondjes) uit met een boor om de pitjes uit een appel te duwen. Met een mesje gaat dit even goed. Maar laat mama of papa de stunts uitvoeren. Is het de beer geworden? Dan kan de mond ook nog verwijderd worden. Bij de vos en het konijn is dat niet nodig. Om de kleine rondjes aan de zijkant door te drukken, gebruik je het best wat hulp van de perforator.

Elastiekje zoeken

Knoop in ieder klein gaatje een elastiekje vast. Dankzij deze elastiekjes kan je het masker aan de oren vastmaken. Doen de elastiekjes wat pijn? Gebruik dan twee draadjes garen die je achter het hoofd aan elkaar knoopt.

Klaar? Zet het masker op en het verkleedplezier kan beginnen!

konijn masker knutselen konijn masker knutselen vos masker knutselen