Limburg een boerengat? Wie dat beweert, is niet van deze wereld! Want ook de komende weken ontvangen we in Limburg weer een overdosis aan talent.  Van theaterstukken tot concerten. In Lommel, Maaseik, Bree, Overpelt en Neerpelt staat de cultuuragenda weer goed vol gepland. Daarom geven wij een snel overzicht van de niet-te-missen voorstellingen.

Neem je cultuuragenda er maar even bij en noteer:

 

MANdolinMAN invites Liliane Saint-Pierre, Herr Seele en Jan De Smet – Bazaar Bizar

MANdolinMAN zijn vier rasartiesten die allen de mandoline bespelen. Met Liliane Saint-Pierre, Herr Seele en Jan De Smet voegen zij speciaal voor deze voorstelling drie topmuzikanten met een divers pluimage toe aan hun kwartet. Het resultaat van deze clash belooft een concertbelevenis zonder voorgaande, overladen met een sausje humor en zal Soldiers of love gespeeld worden? Ja, natuurlijk…wat had je gedacht.

Cultuuragenda: lommel
Bazaar Bizar – 10 maart Cultureelcentrum Adelberg, Lommel

 

Theatershow ‘ous maa en ich’

In 2014 verraste Nanz en Zet iedereen met hun eerste theatershow ‘ous maa en ich’. Een verhaal over vrijheid, verdriet, liefde en nostalgie … Ze vertellen over het belang van humor en muziek in hun leven om te overleven. En over hoe ze het evenwicht vinden tussen gezin en vrije tijd met behoud van eigen identiteit. Wat begon met 2 voorstellingen in Bocholt groeide uit tot een toer van drie jaar door Limburg. Om letterlijk toe te passen wat ze zingen in hun eerste show (stop ous noe:w neet) zijn ze trots om hun tweede show te mogen aankondigen ‘ich en ous maa’. Vertelling en zang: Lisette Geusens en Nancy Vanhout. Regie: Rudi Lemkens.

13 april CC Achter Olmen, Maaseik
Theatershow ‘Ich en aus ma’ – 13 april CC Achter Olmen, Maaseik
Lady Linn, Stijn Meuris, Gregory Frateur & Tijs Delbeke – Murder Ballads

Kom binnen. We zijn hier voor murder ballads, muzikale bloedstollende thrillers. Wees niet bang. We doen meteen de deuren stevig op slot. Lang niet alle vertellingen lopen immers goed af en niet elke moordenaar is gevat. Een kleine troost want vaak was het lied bloederiger dan de eigenlijke daad. Murder ballads waren lange tijd geliefde tabloids. In het pré-krantentijdperk werden moorden bij voorkeur heet geserveerd in catchy tunes met liefst een flinke scheut bloed en horror.

16 maart Breughelzaal Bree
Murder Ballads – 16 maart Breughelzaal Bree

 

Celia Bogaert en Martine Reyners: ‘Tweestrijd’

‘Tweestrijd’ is een vernieuwende muziektheatervoorstelling waarin actrice Celia Bogaert en sopraan Martine Reyners zoeken naar het ideale ‘liefdesrecept’. In deze tijden waar de traditionele normen en waarden binnen een relatie vervagen, waar happy singles een grotere plaats innemen in onze maatschappij, waar je via sociale media even makkelijk een relatie begint als je een pakketje bestelt via internet, stelt zich de vraag of we beter alleen of met twee door het leven gaan. Willen we ons levenslang binden aan één iemand of zijn we bang om onze vrijheid op te geven en houden we liever alle opties open? Blijft het een eeuwige tweestrijd?

10 maart CC Palethe, Overpelt
Tweestrijd – 10 maart CC Palethe, Overpelt

 

Pelican Bay – Little Mammoths, een zwartedoos dubbelconcert

Pelican Bay is een achtkoppige Maaslandse soul-funk-popband. Alles kan en mag! Dankzij hun eerste EP in 2015 raakten ze geselecteerd voor Limbomania en ontdekte Regi de kwaliteiten van frontman Alex.

Verwacht je aan dansbare funky-soul-pop met enerzijds een uptempo groove en anderzijds een iets diepere bounce. Het is aan ons om te genieten dus!

10 maart Provinciaal Domein Dommelhof, Neerpelt
Little Mammoths, een zwartedoos dubbelconcert – 10 maart Provinciaal Domein Dommelhof, Neerpelt

 

Benieuwd naar meer artikels uit Flash magazine van maart? Bekijk hier een korte preview