‘Illuminating Yellow’ en ‘Ultimate Grey’

De Pantone-kleur van het jaar wordt steeds enthousiast onthaald in de wereld van mode, interieur en design. En dat lijkt ook voor 2021 niet anders. Dit jaar kiest Pantone bovendien niet één maar twee prachtige kleuren uit: Illuminating Yellow en Ultimate Grey. Benieuwd hoe je deze trendkleuren in je interieur verwerkt?

 

Illuminating Yellow in je interieur

Illuminating Yellow of PANTONE 13-0647 is een heldere, vrolijke geeltint. Dankzij de warme en zonnige uitstraling is dit de perfecte kleur om je interieur een levendige boost te geven. Hoewel geel sommige mensen misschien wat afschrikt omdat het te fel zou zijn, kan het een speels effect opleveren. Illuminating Yellow kan je dan ook op verschillende leuke manieren in je woning verwerken. Al je muren verven in deze knallende kleuren kan al snel wat van het goede te veel zijn, maar een accentmuur? Dat levert dan weer een prachtig plaatje op! Zeker wanneer je de andere muren in een neutrale kleur schildert. Natuurlijk kan je Illuminating Yellow ook op andere manieren in je interieur integreren. Denk bijvoorbeeld aan een gele eenpersoonszetel als blikvanger in de woonkamer of aan een geel tapijt in de eetruimte. Mag het voor jou nog wat subtieler? Dan kan je voor mooie sierkussens, kaarsen of vazen kiezen in een vrolijk geel tintje. In de slaapkamer is een gele dekbedovertrek of zachte plaid dan weer een leuk idee.

Ultimate Grey in je interieur

Ook die andere Pantone-kleur is een voltreffer in je woning. Ultimate Grey of PANTONE 17-5104 straalt rust, stabiliteit en veerkracht uit. Ben je op zoek naar een evenwichtiger interieur? Dan kan deze kleur je daar zeker bij helpen. Het grijs vormt de perfecte basis om de rest van je binnenhuisinrichting op te baseren. Je kan je muren een likje Ultimate Grey geven. Of, wanneer je dat te donker vindt, kiezen voor meubels in deze rustgevende grijstint.

Het is een veelzijdige kleur waar je ontzettend veel kanten mee op kan. Zo zorgt de combinatie van grijs en hout voor een warme en landelijke sfeer. De combinatie van grijs en staal voor een stoere en industriële look. En de combinatie van grijs met wit voor een moderne en minimalistische uitstraling. Ultimate Grey valt dan ook bij allerlei verschillende interieurliefhebbers in de smaak.

Combinatie van de Pantone-kleuren

Ook de combinatie van de twee Pantone-kleuren van het jaar is een absolute voltreffer. Hoewel de kleuren elkaars tegenpool lijken, zorgen ze net voor een goede balans. Het subtiele van Ultimate Grey vormt een mooi contrast met het vrolijke, levendige Illuminating Yellow. Perfect om je interieur een frisse toets te geven!

Twijfel je of deze kleurencombinatie mooi in je interieur zou staan? Maak dan eens een moodboard, offline of op Pinterest. Verzamel enkele leuke ideeën en inspiratiebeelden zodat je nadien zelf aan de slag kan met de juiste hoeveelheid kleur en passende meubels en decoratiespullen.

De juiste sfeer creëren

Ook de lichtinval in je woning speelt een belangrijke rol bij je kleurkeuze. Heb je een ruimte met grote ramen en veel natuurlijk zonlicht? Dan kan je voor een stevige dosis Illuminating Yellow kiezen om de zonnige ruimte extra in de verf te zetten, en enkele rustgevende accenten toevoegen met Ultimate Grey.

Wil je net een kalme, rustgevende ruimte creëren? Dan draai je de kleurenverhouding best om. Kies dan vooral voor Ultimate Grey en hier en daar een frisse toets Illuminating Yellow.

Een strakke en moderne inrichting

Een combinatie van grijs en geel zorgt voor een strakke en moderne ruimte in huis. Dankzij de mooie balans tussen de kleuren straalt je interieur eigentijdse klasse uit. Het is dan ook een populaire combinatie bij liefhebbers van de Scandinavische stijl.

Wanneer je grijs en geel in je interieur verwerkt, is het belangrijk om de rest van je kleurenpalet zo neutraal mogelijk te houden. Geef je minimalistische inrichting bijvoorbeeld een frisse toets met grijze en gele blikvangers zoals grijze stoelen bij een witte tafel, een gele vaas op een witte kast, witte muren met grijze fotokaders aan, een witte zetel met gele sierkussens, enz.

Eens je de verhoudingen mooi uitgebalanceerd hebt, zal je merken dat 
Illuminating Yellow en Ultimate Grey een geweldige aanwinst voor je woning zijn!
DELEN