Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. En ja, we houden allemaal van die verdomde bakstenen… Waar niemand dan ook tegen kan, is wanneer je hem (weer) moet opladen. De batterij van je smartphone sparen, doe je dan ook met behulp van deze tips!

Helderheid

De beste instelling voor je helderheid is dat deze zich automatisch aanpast aan de omgeving. Met deze instelling bespaar je al heel wat batterij. Toch moet je helderheid ook niet altijd op 100% staan. Zet die gewoon zo laag mogelijk en je zal onmiddellijk een verschil merken aan je batterij!

De batterij van je smartphone sparen doe je zo

Trilmodus

Veel mensen willen graag meteen weten wanneer ze een berichtje krijgen of wanneer iemand hen opbelt. Daarom zetten ze hun gsm op trilfunctie. Deze functie vergt echter heel wat energie van je batterij. Als je dan toch gelijk op de hoogte wil zijn van je meldingen, zet je best enkel je beltoon op. Dit is veel beter voor je batterij. De ideale oplossing is natuurlijk om het trillen en het geluid uit te zetten en je gsm in het zicht te leggen. Zo zie je gewoon wanneer je een melding hebt, maar erg gezellig is dat ook niet.

De batterij van je smartphone sparen doe je zo

Bluetooth, wifi, 3G?

Een smartphone heeft tal van leuke en handige functies, maar elk van die functies verbruikt batterij. Je bluetooth zet je best uit wanneer je dit niet nodig hebt, zo gaat je gsm niet continu andere aparaten zoeken. Als je je wifiverbinding verlaat, zet je deze ook best uit. Je kan namelijk gewoon verder surfen via je mobiele data. Want als je wifi dan ook nog eens aanstaat, verbruik je weer extra batterij. Dit werkt exact hetzelfde als de bluetooth: je wifi zal constant op zoek zijn naar nieuwe verbindingen. De batterij van je smartphone sparen doe je dan ook zo: ga de extreme weg op en zet je mobiele data ook nog uit. Of koop misschien meteen een standaard telefoon?

De batterij van je smartphone sparen doe je zo