De lijst van ‘Sustainable Development Solutions Network’ rangschikt elk jaar 156 landen op basis van hoe gelukkig hun inwoners zijn. Dit is de top 10 van de gelukkigste landen!

1. Finland
2. Denemarken
3. Noorwegen
4. Ijsland
5. Nederland
6. Zwitserland
7. Zweden
8. Nieuw-Zeeland
9. Canada
10. Oostenrijk

Ons eigen landje vonden we pas terug op de 18de plaats in de lijst van gelukkigste landen, maar onze noorderburen zitten opmerkelijk beter in hun vel en sluiten zelfs de top 5 af. Finland staat voor het tweede jaar op rij bovenaan. Ook de bewoners van de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden, Denemarken en IJsland lijken heel gelukkig te zijn. Omdat een verhuis naar één van deze happy landen er waarschijnlijk niet meteen inzit, helpen we je alvast verder met wat tips en tricks om zelf gelukkiger te worden!

Slaap voldoende

Een slaapgebrek staat garant voor een slecht humeur. Bovendien onthouden vermoeide mensen meer negatieve woorden dan uitgeruste mensen. Zorg dus zeker voor zo’n 8 uur slaap per nacht!

Dit zijn de gelukkigste landen! - Flashmagazine

Affectie is de boodschap

Een knuffel doet wonderen voor klein én groot. En dat hoeft zelfs niet per se van een medemens te zijn. Ook je huisdier eens goed vastpakken zorgt voor een lach op je gezicht.

De gelukkigste landen- flashmagazine.be

Bewegen maar

Sporten is goed voor je gezondheid en mensen die gezond zijn, zijn gelukkig. Ga dus op zoek naar een sport die jou ligt en ga ervoor. Geef je liever niet te veel hieraan uit? Deze sporten zijn gewoon gratis!

Dit zijn de gelukkigste landen! - Flashmagazine

Apprecieer de kleine dingen

Als je niet zo een hoge verwachtingen voor jezelf creëert, dan ben je tevreden met het minste. En dat is toch waar het allemaal om gaat!

Dit zijn de gelukkigste landen! - Flashmagazine