Een bloemetje in huis kan de hele kamer opfleuren. Daar hoort natuurlijk dan ook een mooie vaas bij. Die bestaan trouwens in verschillende maten, vormen en kleuren. Wij helpen je de juiste vaas te kiezen!

De juiste vaas om je bloemetjes zelf in de bloemetjes te zetten!

Poriën

Kristallen en keramieken vazen zijn heel mooi als decoratie. Het grootste nadeel is dat je ze moeilijk schoon krijgt. Als je voor een kristallen vaas gaat, probeer dan een nieuwe exemplaar te kiezen. Antieke kristallen vazen hebben namelijk kleine poriën waarin vuil zich ophoopt. Dit kan niet alleen het leven van de vaas aantasten, maar ook die van de bloem. Plastic vazen zijn trouwens niet goed bestand tegen het zuur van vaaswater. Het beste materiaal voor een vaas is dan ook glas. Doordat het een hard materiaal is, is het bestendig tegen krassen. Glas is bovendien makkelijker proper te maken dan de andere materialen.

De juiste vaas om je bloemetjes zelf in de bloemetjes te zetten!Op elk potje past een dekseltje

Nu je het materiaal gekozen hebt, moet je nog de grootte en vorm uitkiezen. Heb je bloemen gekregen met een lange steel? Ga dan voor een hoge vaas. Wil je liever een klein vaasje? Knip de stelen dan korter, zodat de vaas niet omvalt. De hals is ook een belangrijk aspect van een vaas. Als je een groot boeket bloemen hebt, is het beter dat je een vaas met brede hals koopt. Heb je een roos gekregen van je partner? Dan is een dunne hals beter. Heb je de juiste vaas gevonden? Super! Nu nog een leuk plekje zoeken!

De juiste vaas om je bloemetjes zelf in de bloemetjes te zetten!

Benieuwd hoe je die snijbloemen langer vers kan houden? Wij geven je enkele tips!