Het studentenleven zit in volle voorbereiding. De koten worden weer volop ingericht. In plaats van ondoordacht een samenraapsel van attributen naast elkaar neer te planten, bestaan er toffe vuistregels hoe je je stulpje het best inricht. We doken nog eens in de leerboeken en kwamen terug met een knappe kotkit.

Ondertussen rolt zich het jachtseizoen op studentenkamers in volle ornaat uit. Hoe klein ook, je kan er altijd een creatieve toets aan geven. Het is vaak een verhaal van oude en nieuwe dingen mixen, of een totaalsetje op de kop tikken bij een meubelwinkel. Leuk om je daar te laten adviseren, maar vooral tof als je via deze kotkit al wat slimmer op pad kan. 

De knappe kotkit - Flashmagazine

Kleur 

Je kan kleine ruimtes het best groter maken door middel van kleur. Wit, beige of pastel scoren goed, maken rustig en passen universeel bij je accessoires. Je kamer zal groter lijken. In ieder geval: de grootste kleurpartijen, zoals muren, moeten licht en rust uitstralen. 

De knappe kotkit - Flashmagazine

Multifunctioneel 

Een uitklaptafel is handig, samen met een paar klapstoeltjes. Ook makkelijk als er eens gepoetst mag worden. Verder is een slaapbank een aanrader. Ligt goed en is in 1-2-3 op te bergen. Sommige bankbedden hebben een opbergruimte voorzien. Krukjes met deksel bestaan ook. Efficiënt en alle rommel uit het zicht. 

De knappe kotkit - Flashmagazine

Gezellig 

Kaarsjes en lichtjes, zoals LED, maken de boel meteen een pak gezelliger. Je spendeert toch heel veel tijd op kot, en dan is levenskwaliteit aangenaam. Kerstlichtjes over een rek of zetelleuning draperen, is een origineel idee. Opgelet: let op de veiligheidsvoorschriften. 

De knappe kotkit - Flashmagazine

Rekjes 

Gewoon een paar leggers, in de vorm van planken aan de muur, en je hebt een boekhouder. Eenvoudig te monteren. Een paar boeken erop en klaar. Er hoeft niet meteen een foto van je ouders te staan, maar het mag wel!

De knappe kotkit - Flashmagazine

Aanbod 

Neem eens een kijkje in een Kringloopwinkel. Je vindt er vaak waardevolle, onontdekte schatten. Richt in met je buikgevoel. Not too much, gewoon een reflectie van je persoonlijkheid. Alsof je zou thuis zijn. 

De knappe kotkit - Flashmagazine

Ruimte 

Een spiegel is een fijn middel om je kamer optisch te vergroten én handig om je om te kleden. Even een laatste check als je nog de deur uitmoet. Sommige spiegels kan je aan de deur bevestigen door middel van plakstrips. Hou je meubels laag. Geeft meteen meer zuurstof aan het geheel. 

Studentenkamer inrichting doe je zo - Flashmagazine

Inspiratie en ideeën vind je overal. Geef je ogen de kost en durf. Doe het met je onderbuik en de nodige praktische ingesteldheid. Met weinig geld en veel creativiteit kom je een heel eind. En nu studeren geblazen!

Is je kot maar een klein kamertje en heb je naast deze kotkit nog meer tips nodig voor de inrichting? Lees dan hoe je elke vierkante meter laat tellen.