Er beweegt wat in de automotive. Klassieke brandstofwagens worden alsmaar vaker ingeruild voor plug-inhybrides of 100 % elektrische wagens. De overheid stimuleert de transitie door vanaf 2026 enkel nog een fiscaal gunstig regime te voorzien voor volledig elektrische bedrijfswagens. Maar wat kies je dan? We selecteerden 4 modellen onder de 50.000 euro die in 2022 op de markt komen.

Kia Niro EV (gen2) 

Begin 2022 verwachten we de tweede generatie van de volledige elektrische Kia Niro. De stoere cross-over zou fluisterstil zijn, ietwat langer dan de vorige versie en een bereik van zo’n 400 kilometer hebben. De eerste – zwaar gecamoufleerde – prototypes rijden op dit moment in Zweden. Verschillende bronnen halen een prijs van zo’n 40.000 euro aan.

Peugeot E-3008

Na het succes van de Peugeot e-2008 verheugen we ons nu ook op de grote broer, de E-3008. De veelbelovende gezins-SUV heeft een atletische uitstraling. Details over de elektromotor ontbreken op dit moment nog, maar volgens de geruchtenmolen heeft de wagen een actieradius van zo’n 350 kilometer. 

Mercedes EQT

Noem het gerust de voorlooper van de volledige elektrische T-Klasse. Deze luxueuze personenvan heeft royale afmetingen, handige schuifdeuren en een aangenaam ruimtegevoel dankzij een panoramisch dak. Volgens allerlei autosites zou de richtprijs zo’n 50.000 euro bedragen. De batterij is goed voor een rijbereik van zo’n 300 kilometer. 

Renault Mégane E-Tech Electric

Van 0 naar 100 seceonden in slechts 7,4 seconden, 220 pk en een actieradius van 450 kilometer (met een 60 kWh batterij). Met die straffe cijfers onthult Renault de volledig elektrische Mégane. Opvallend is het design. Aan de voorkant ziet de wagen eruit als een SUV terwijl het eerder een sedan is. De eerste leveringen staan gepland voor het voorjaar van 2022.

DELEN