Move over, felgekleurde zonneschermen die er na enkele jaren dienst wat flets gaan bij hangen. Anno 2021 kiezen we voor tijdloze zonweringen en dat in de meest brede zin: je wil er niet alleen lang, maar ook het hele jaar door plezier aan beleven. Zomer én winter genieten van je zonwering? Dit zijn de opties!

Comfortabele buitenruimte

Het type zonwering dat waarschijnlijk de grootste investering vergt – maar in ruil extra buitengenot oplevert – is de terrasoverkapping met openschuifbaar vouwdak. Hiermee creëer je als het ware een extra ruimte aan je woning waar je het hele jaar door heerlijk vertoeft. Het vouwdak wordt vervaardigd uit duurzame doeken. Dat zorgt in de zomer voor koelte en biedt in de winter bescherming tegen barre weersomstandigheden. Je kan het bovendien volledig customizen door er verlichting, speakers of extra screens aan toe te voegen. Houtkacheltje erbij en genieten maar!

Levendige lamellen

Van binnenuit de zon weren, doe je bij voorkeur met houten lamellen. Ze zijn stijlvol, tijdloos en geven je interieur een instant upgrade. Het grootste voordeel? Hun flexibiliteit. Speel met de mogelijkheden tot je precies hebt bepaald hoe je de zon en nieuwsgierige blikken buitenhoudt, maar wel genoeg licht binnenhaalt om een mooi schaduwspel te creëren in je woonst.

De iets duurdere variant van lamellen? Shutters! Je kent ze wel uit Amerikaanse interieurs. De laatste jaren hebben ze ook onze harten veroverd. Shutters bieden dezelfde voordelen als lamellen, maar zijn vaak elektrisch of via een app te bedienen.

Serene screens

De moderne variant van de klassieke rolluiken, zijn ongetwijfeld de screens. Die kun je zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van een raam laten monteren. Ze zijn strak, hip en ze verstoren je zicht naar buiten niet. Screens zijn een stilistische meerwaarde voor woningen met grote raampartijen en blinken uit in gebruiksgemak. Je kan ze namelijk elektrisch bedienen of aansturen via een app op je smartphone. Er bestaan zelfs varianten met sensoren die werken op zonne-energie en hun werking volledig automatisch regelen.

Wil je jaren kunnen genieten van je investering? Ga dan voor natuurlijke materialen in neutrale tinten, die raken immers nooit uit de mode. Bij alle soorten zonwering die er tegenwoordig op de markt zijn, kan je kiezen voor tijdloze varianten en dat voor zowel binnen als buiten. 

DELEN