Wie zegt dat een oude vaas niet hip en trendy kan zijn? Op rommelmarkten en in tweedehandswinkels staan ‘lelijke’ vazen in grote aantallen te verkommeren. Verleden tijd met deze DIY! In 3 eenvoudige stappen laat jij zo’n vaas stralen als nooit tevoren.

Wat heb je nodig?

  • oude vazen
  • een beetje verf, bijvoorbeeld staaltjes
  • verfborstel met ruwe haartjes
  • écht bakpoeder, en dus geen baksoda / natriumbicarbonaat
  • potjes om de verf te mixen

Upcycling tip: transformeer een oude vaas

1 Doe een beetje verf in een potje. Niet te veel, want straks doe je het bakpoeder erbij. Die combinatie zorgt voor een chemische reactie en laat de verf als het ware rijzen. Hoe meer poeder je gebruikt, hoe dikker de verf wordt. Je zal dus starten met meer verf dan je aanvankelijk dacht.

2 Begin met een koffielepel bakpoeder en kijk naar het resultaat. Kies zelf hoe dik jij je verf wilt. Het bakpoeder geeft een speciale textuur aan de verf, waardoor je vaas zal lijken op – én voelen als – handgemaakt keramiek.  

3 Verven maar! Gebruik een verfborstel met ruwe haartjes. Afhankelijk van de kleur van je vaas en je verf breng je één of meerdere lagen aan. Verf ook een beetje in de hals van je vaas, zodat er geen oude kleur meer komt piepen. De verf droogt redelijk snel. Voilà: klaar! 

 

DELEN