Kleine kinderen worden groot. En naarmate de schooljaren passeren, groeit het gewicht van de cursussen, het volume van de leerstof én … het huiswerk. Hoog tijd dus om je bolleboos een eigen plek te geven om in alle stilte te studeren. Wedden dat de goede cijfers dan vanzelf volgen? Zes tips voor het perfecte kinderbureau!

Voor kleine én grote kinderen

Kinderen groeien als kool, wordt weleens gezegd. Het is verleidelijk om een bureau ‘op de groei’ te kopen. Dat vandaag misschien wat te groot is, maar morgen perfect past. Toch doe je dat beter niet. Het is ontzettend belangrijk dat je kind te allen tijde comfortabel zit. Ga samen met je zoon of dochter naar een meubelzaak om de ideale hoogte te ontdekken. Wist je trouwens dat er tegenwoordig leuke modellen bestaan die meegroeien met je kleine schat? Zo kan dat kinderbureau járen mee! 

Op wieltjes

Een stijve nek, pijn in de rug, stramme schouders, hoofdpijn, … Je kent vast wel de gevolgen van een slechte stoel. Ga meteen voor een degelijke bureaustoel zodat je kind geen lichamelijke klachten ontwikkelt. Belangrijk is dat de voetjes volledig op de grond staan wanneer je kleine student zit. En net als bij het bureau, bestaan er ook tal van stoelen die in hoogte verstelbaar zijn. Handig voor de voeten én de rug!  

Lang leve lades 

Hoe ouder de student, hoe meer huiswerk. Geef je kind voldoende lades en rekken om al dat papierwerk netjes in op te bergen. Rommel leidt af, en dat is wel het laatste wat je wilt. Heb je weinig plek voor ladeblokken? Werk dan in de hoogte. Onthoud: opbergruimte heb je nooit genoeg. 

Het pronkstuk van de kamer

In de loop van de jaren wordt een kinderbureau méér dan een plek om te studeren. Zeker als het een onderdeel vormt van de slaapkamer. Tekeningen, ingekaderde diploma’s en foto’s verdienen een ereplaats. Met enkele prikborden en legplanken geef je jouw kind voldoende kansen om alle realisaties uit te stallen. Want als iets goed is, mag het gezien worden, toch? 

Opgeruimd staat netjes 

Om huiswerk te kúnnen maken, heeft je kind heel wat nodig. Een pen en een schrift om leerstof samen te vatten, een markeerstift om belangrijke woorden en zinnen uit te lichten, een kaft om alle paperassen netjes in op te bergen, … Zorg ervoor dat de meest gebruikte spullen altijd binnen handbereik liggen, zonder dat het een rommeltje wordt. Ga voor een leuke pennenzak of bokaal waarin je al het schrijfgerief netjes kwijt kunt en een ladeblok met een schuif voor elk vak. 

De vergeten essentials 

Tot slot: vergeet de essentials niet. Zoals een prullenmand! Die samenvattingen zijn toch nutteloos na een examen. Ook een bureaulamp is handig. Zeker in de winter, wanneer het ’s avonds al snel donker wordt.   

 

DELEN