Altijd al gedroomd van een buitenzwembad, maar ligt het prijskaartje net te hoog? We geven je graag wat meer informatie over het beste alternatief: de zwemvijver. Een stuk goedkoper én ecologischer. 

Zwemvijvers worden elk jaar populairder en veel mensen maken er dan ook iets mooi van. Sommigen werken de vijver af met planten: zo zijn de waterlelie en de kalmoes heel populair. Anderen spelen met de vorm en plaatsen een ronde variant.

Voordelen 

Er zijn tal van voordelen verbonden aan een zo’n vijver: zo moet je hem niet zo grondig onderhouden als een zwembad, omdat het volledig natuurlijk is. Het is dan ook veel ecologischer, want een zwembad onderhouden doe je met chloor. Een zwemvijver kan bovendien in elke tuin, groot of klein, geplaatst worden aan een lagere prijs dan een standaard zwembad. Je hebt er trouwens het hele jaar plezier van, want in de zomer kun je er heerlijk in zwemmen en in de winter is het een mooie blikvanger. Tot slot is het ook een manier om nieuwe huisdieren aan te schaffen, want vissen kunnen zeker overleven in je zwemvijver en zijn er zelfs heel goed voor!

Wist je dat…

  • Elke zwemvijver kan er uitzien als een normaal zwembad, maar kan ook een heel originele vorm hebben.
  • Er zijn 2 zones in een zwemvijver: het zwemgedeelte en het filtergedeelte.
  • De algen geven je zwemvijver een mooie, groene schijn en maken het oppervlak gladder.
  • Een zwemvijver kan opgewarmd worden met een warmtepomp.

Toch liever een opzetzwembadje? Ook een goed idee!