Ben je toe aan een nieuwe start en sta je op het punt je huidige woning te verkopen? Dan twijfel je misschien of je een makelaar moet inschakelen. Wij vertellen je alvast de voordelen van zo’n samenwerking.

Nodige ervaring

Een makelaar is op de hoogte van alle regeltjes die bij de verkoop van een huis komen kijken. Bovendien is daar ook heel veel papierwerk mee gemoeid. Natuurlijk kan je dat ook allemaal zelf uitzoeken, maar dat gaat je wel wat tijd kosten. Daarbij is de kans op een fout ook groter en dat wil je natuurlijk niet riskeren! Een makelaar inschakelen is dus een goed idee.

Een makelaar inschakelen: 3 voordelen op een rijtje - Flashmagazine

Eigen netwerk

Hoewel je tegenwoordig misschien digitaal wel wat bereik hebt, kan niets op tegen het uitgebouwde netwerk van een makelaar. Die zal dan ook niet twijfelen om de juiste mensen in te schakelen en jouw woning te promoten waar nodig.

Een makelaar inschakelen: 3 voordelen op een rijtje - Flashmagazine

Marktkennis

Je kan nog zoveel research doen als je wil, er zijn dingen die je enkel door ervaring oppikt. Zo weet een makelaar waar kopers op letten en is hij perfect op de hoogte van de correcte marktwaarde om zo snel mogelijk te verkopen.

TIP: via het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) kan je eenvoudig de erkenning van een makelaar controleren. Niet erkend? ga er dan niet mee in zee!