Online shoppen is alleen maar populairder geworden. Maar het is natuurlijk minder leuk als je je pakje moet gaan halen in het postkantoor omdat je de postbode gemist hebt … De oplossing? Een pakjesbrievenbus!  

Elk huisje z’n pakketkluisje 

Wil je geen pakje meer missen? Dan is een pakjesbrievenbus onmisbaar. En er is voor ieder wat wils. Van kleine en XL-brievenbussen tot staande, hangende en zelfs ingebouwde exemplaren. Als je je gewone brievenbus liever niet vervangt, kun je altijd nog een aparte pakketbox neerzetten. Die hoeft trouwens niet aan de oprit of je deur te staan. Laat dan wel even aan de bezorger weten wáár de box te vinden is, anders kun je alsnog naar het postkantoor gaan …   

Geef inbrekers geen kans 

Bang dat je pakje weg is tegen dat je thuis bent? Pakjesbrievenbussen zijn uitgerust met een geniaal systeem dat inbrekers geen schijn van kans geeft: 

• de valklep, die het pakje pas naar beneden laat glijden als de klep terug dicht gaat. Het onderste compartiment van de brievenbus is meestal ontoegankelijk via de gleuf. Je hebt dus een sleutel nodig om aan het pakje te kunnen. 

• de druk- of draaiknop, waarmee de postbode je brievenbus zelf op slot kan doen. Let wel: in dit geval gaat het vaak om een pakjesbox waarmee je maar één pakje per keer kan ontvangen. 

• het cijferslot, waarbij je de code doorgeeft aan de bezorgdienst. Zo kun je trouwens ook zelf pakjes achterlaten voor een retourzendig, de huissleutel klaarleggen voor de huishoudhulp of de klusjesman … 

Weetje: een pakjesbrievenbus is niet hetzelfde als een pakjesbox. In de eerste kunnen meerdere dozen, terwijl een box na ontvangst van één pakket meteen op slot gaat. De eigenaar is dan de enige die de box kan openen. 

Ook handig!

Een pakketbrievenbus houdt dieven beter op afstand dan een gewone brievenbus. Je kunt er immers meer brieven en kranten in kwijt, dus als je op vakantie bent, zal je brievenbus niet snel uitpuilen. En iedereen weet dat een volle brievenbus een duidelijk teken voor inbrekers is dat er niemand thuis is! 

Natuursteen of aluminium?

Overweeg je om een pakjesbrievenbus in huis te halen? Dan wil je waar voor je geld. Een kort overzicht van de beste materialen! 

• Pakjesbrievenbussen uit natuursteen of arduin vind je in tal van tijdloze designs. Het is trouwens een materiaal dat jarenlang meegaat. 

• Ook inox (RVS) heeft een lange levensduur en is erg onderhoudsvriendelijk.  

• Hou je van strak en modern? Dan is aluminium misschien meer je ding. Dat roest niet, is erg duurzaam en verkrijgbaar in honderd-en-een kleuren. 

• Met staal kun je twee kanten op: gelakt staal beschermd tegen roest en wordt niet snel vuil, cortenstaal heeft dan weer een warme maar moderne uitstraling die enorm duurzaam is. 

 

DELEN