Van thuis uit werken kan zalig zijn: geen tijd verliezen in de file en je kan helemaal op je gemakje je ding doen. Belangrijk is wel dat je een plaats creëert waar jij je helemaal kan focussen op je job. Een thuiskantoor is hierbij de perfecte oplossing. 

Een eigen plekje is dus een absolute must als je van thuis uit werkt. Met de volgende dingen moet je zeker en vast rekening houden bij het inrichten van je thuiskantoor.

Lichtinval

De hoeveelheid lichtinval in de ruimte is erg belangrijk. Van een te donkere ruimte zal je slaperig worden, en een teveel aan licht kan hoofdpijn veroorzaken. Voorzie daarom gordijntjes waarmee je kan instellen hoeveel licht je in de ruimte laat zoals jaloezieën of een semi-transparant gordijn.

Een thuiskantoor maak je zo - flashmagazine.be

Kleurkeuze

Kleuren wekken emoties en gevoelens bij ons op. Felle, schreeuwende kleuren zouden een negatief effect hebben op de concentratie. Je vermijdt ze dus best. Geef je thuiskantoor daarom een rustig, zacht kleurtje.

Een thuiskantoor maak je zo - flashmagazine.be

De juiste tools

Net zoals op je werk, heb je ook thuis wat apparatuur nodig om je job goed te kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan een degelijke bureaustoel, een laptop, een printer, een telefoon… Alles wat je op kantoor vaak gebruikt, moet ook makkelijk bereikbaar zijn in je thuiskantoor. Zo verspil je geen tijd met je huis te doorzoeken naar de nodige tools.

Een thuiskantoor maak je zo - flashmagazine.be

Maak het gezellig

Je thuiskantoor is natuurlijk een onderdeel van je woning. Je kan je dus helemaal laten gaan met de inrichting ervan. Plantjes, een fotootje of een leuke quote aan de muur, het kan allemaal. Zorg er wel voor dat het niet voor te veel afleiding zorgt, maar uiteraard ben je helemaal vrij om het in te richten naar jouw smaak!

Een thuiskantoor maak je zo - flashmagazine