Een leuke job gespot? De kans is groot dat ook heel wat anderen de vacature gezien hebben. Zorg er dus voor dat je een streepje voor hebt door origineel te solliciteren!

Website

Tegenwoordig bekijken we alles liever digitaal. Een eigen website geeft je de vrijheid om te spelen met wat je kwijt wil, en wat niet. Zet een linkje op sociale media en laat iedereen het maar delen!

Origineel solliciteren: doe het eens op een andere manier! - Flashmagazine

Video

Een beeld zegt nog altijd meer dan duizend woorden. Een korte video van jezelf geeft dan ook meteen een duidelijke indruk aan de toekomstige werkgever.

Origineel solliciteren: doe het eens op een andere manier! - Flashmagazine

Fysiek bezoek

Je stoute schoenen aantrekken is ook een optie. Ga langs bij het bedrijf om je voor te stellen of ontdek bijvoorbeeld op welke netwerkevenementen je baas aanwezig zal zijn. 

Origineel solliciteren: doe het eens op een andere manier! - Flashmagazine

Cadeautje

Wie krijgt er niet graag cadeautjes? Zo geef je jouw potentiële werkgever al meteen een goed gevoel. Ben jij een meesterbakker? Doe daar iets mee. IT meer jouw ding? Ontwikkel een spelletje. Laat je talent spreken!

Sollicitatie cadeau - Flashmagazine

Creatieve brief

Ben jij niet zo’n fan van héél origineel solliciteren? Natuurlijk is er niks mis met een “gewone” motivatiebrief. Probeer er wel altijd een persoonlijke touch aan toe te voegen. Een design dat niet standaard is, doet al veel! Wij geven je ook nog wat andere tips voor die perfecte sollicitatiebrief.

Sollicitatie creatieve brief - Flashmagazine