Scandi chic, move over, want dit jaar trekken we naar verre bestemmingen, geheel veilig en coronaproof dankzij ons interieur. Denk: meer kleur, meer textuur en vooral meer warmte! De etnische trend kenmerkt zich dan ook door het veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen, een rijk kleurenpalet en laagjes. Maar vergis je niet: zomaar wat stijlen, kleuren en patronen bij elkaar gooien is het niet. Het vraagt een verfijnd oog voor detail opdat het totaalplaatje van huiselijke warmte in een werelds interieur klopt. 

Out of Africa

De etnische interieurtrend zag het levenslicht uit een fascinatie voor Afrika en Zuid- en Centraal-Amerika. Tijdens de koloniale periode brachten Europeanen namelijk hun architectuur binnen in landen in deze regio’s. Zij gebruikten echter de materialen die ze ter plekke konden vinden, waaronder mahonie- en mangohout. Die exotische tinten en kleuren maken nu van deze interieurstijl een echte topper. Wie etnisch denkt, denkt dan ook aan warme tinten, zoals beige, bruin, zand en terracotta. Laat de Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse zon ondergaan in jouw interieur en verwerk dat kleurenpalet, patronen en prints in tal van accessoires, waaronder kussens, tapijten en vazen, maar zeker ook in behangpapier, meubels en verlichting. 

Oriëntaalse charme

Weet je niet goed waar te beginnen? Focus je dan op de stijl van één land of regio. Dat geeft je niet alleen houvast, maar ook een rode draad welke patronen en materialen te gebruiken. Zo verschilt de Mexicaanse stijl van de Afrikaanse of Peruviaanse en hebben ze elk hun eigenheden en unieke labels. Welke je ook kiest, er geldt telkens één constante: gooi een flinke dosis plezier en levensvreugde over dat interieur van jou. Speel met decoratie, integreer beelden van olifanten, apen, giraffen en meer, laat je inspireren door oriëntaalse plantensoorten en zet de puntjes op de i met dito servies en textiel. Zo tover ook jij zonder twijfel de wereld in je eigen living!

DELEN