Een succesvolle fulltime job combineren met kinderen, terwijl je huis spik en span is en ook je vrienden en familie genoeg aandacht krijgen. Het lijkt haast onmogelijk… Deze tips helpen je alvast op weg om het evenwicht tussen werk en privé te vinden.

Leer ‘neen’ zeggen

Niemand anders dan jij weet wat er op je planning staat. Het kan dus al eens voorkomen dat anderen dingen vragen die eigenlijk niet meer in je agenda passen. Durf op dat moment je eigen grens te stellen en de afspraak te weigeren.

Op weg naar een goeie work life balance - flashmagazine.be

Sluit af

Laat het lezen van mails of het beantwoorden van telefoontjes links liggen als je thuiskomt. We hoeven heus niet áltijd bereikbaar te zijn. 

Op weg naar een goeie work life balance - flashmagazine.be

Op de planning: niets

Structureren en plannen is goed, maar overdrijf er niet in. Prop je agenda niet té vol en durf witruimtes te laten. Die momenten hou je vrij om te doen wat je op dat ogenblik wil. Familie bezoeken, eropuit trekken of gewoon zalig nietsen in de zetel. Het moet kunnen! 

Op weg naar een goeie work life balance - flashmagazine.be

Het is niet zo eenvoudig om je leven plots over een andere boeg te gooien, maar het loont de moeite om tijd te investeren om het perfecte evenwicht tussen werk en privé te vinden.

Werk je vaak thuis? Ontdek dan de ideale manier om je thuiskantoor in te richten!