trends voor een nieuwe haard

Het is heerlijk om weg te kruipen voor een warm en sfeervol knisperend vuur. Geen wonder dat haarden en kachels helemaal terug zijn van eigenlijk nooit weggeweest. Ze staan symbool voor gezelligheid en tijd doorbrengen samen met familie of vrienden. Al heeft de tijd natuurlijk ook niet stilgestaan. Dankzij de nieuwste trends past een haardvuur meer dan ooit in elk interieur!

Net als de rest van je interieur, is ook de look van kachels en haardvuren aan trends onderhevig. We zetten de laatste nieuwe trends voor je op een rijtje.

Diepe kleuren

Natuurlijk kan je voor een strakke kleur voor je haardvuur kiezen in bijvoorbeeld wit of zwart. Dit zorgt voor een serene en zachte uitstraling. Maar voor wie het net een tikkeltje meer mag zijn, zijn ook mooie diepe kleuren zoals olijfgroen en donkerblauw een geweldige keuze. Dankzij de diepe kleur zorgt het haardvuur meteen voor een statement in je interieur. Verder kan je ook goud en chroom laten terugkomen in het design van je haardvuur, om zo op een subtiele manier voor wat glans te zorgen.

Emaille houtkachels

Van warm rood, gezellig bruin tot modern wit. Emaille houtkachels komen in de meest uiteenlopende vormen en maten. Zo is er altijd wel eentje die bij je in de smaak valt! Het emaille is een dunne laag gesmolten glas waaraan gekleurde oxiden toegevoegd worden. Deze geven je houtkachel zijn prachtige look en zorgen voor een bijzondere blikvanger in je interieur.

Retro houtkachels

Ben je fan van vintage design maar houd je ook van moderne techniek? Dan kan je voor een retro houtkachel kiezen die het design van de jaren ’70 combineert met de modernste verbrandingstechnieken. Een echte aanrader is de Dovre Vintage 50-kachel op pootjes. De vintage look laat de harten van interieurliefhebbers meteen sneller slaan, terwijl de moderne techniek ervoor zorgt dat de kachel zo energiezuinig mogelijk is.

De vele nieuwe trends zorgen ervoor dat de gezelligheid van een haard meer
dan ooit voor iedereen, en voor elk interieur, mogelijk wordt!
DELEN