Met deze grauwe najaarsdagen mis je wel wat kleur in je leven. Ook op het werk. Met name je kantooromgeving die wat opgefleurd kan worden. Daarom is integratie van groen erg belangrijk. Groene kantoren duiken steeds vaker op. Net omdat de bewustwording om gezond te leven, te werken… almaar groeit. Planten geven je werkplaats zuurstof, letterlijk en figuurlijk. Maar hoe pak je dit het best aan? 

Waarom groen?

Naast het feit dat het de saaiheid breekt, is het ook gezonder. Groen is een rustgevende, stresswerende kleur. Planten ademen mee met het ritme van de werknemers. Het is mooi, gezellig, praktisch en heeft dus alleen maar voordelen.

Groene kantoren: green is the new black - Flashmagazine

Besparend

Een groen kantoor levert je een besparing op. Planten zorgen er immers voor dat de temperatuur beter op peil blijft, en het vooral koel is tijdens de warme dagen. Daarnaast stoten planten vocht uit waardoor je werkplaats frisser en aangenamer blijft. Dus voordat je een dure klimaatregeling laat installeren op kantoor, is dit alvast een zeer milieubewuste en esthetische keuze. 

Groene kantoren: green is the new black - Flashmagazine

Gezond

Planten op kantoor zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog eens heel gezond. Zo zorgen ze voor stressvermindering bij de werknemers en neemt de hoofdpijn van werknemers af wanneer er genoeg groen op kantoor is. Een bewezen feit.

Groene kantoren: green is the new black - Flashmagazine

Onderhoud

Neem planten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals enkel af en toe wat water. Die gaan een leven lang mee en horen echt bij de club. Af en toe met de handspuit wat water vernevelen en ze zijn weer tevreden. 

Groene kantoren: green is the new black - Flashmagazine

Groene kantoren zijn dus een must. Maar dat geldt ook als je thuis werkt. Wij vertellen je alvast hoe je het best je thuiskantoor inricht! Hou ook onze Facebookpagina in de gaten voor leuke nieuwtjes elke dag.