10 handige tips

Heb je binnenkort verlof op de planning staan? Dat is dan het ideale moment om die klusjes in huis aan te pakken! Wij zorgen alvast voor wat praktisch advies, zodat de kans op slagen een stuk groter is.

1. Luchtbel in behang

Breng met een  mesje een klein sneetje aan en smeer met een smal kwastje opnieuw wat behangerslijm erachter. Druk goed aan en dep de overtollige lijm weg met een vochtige doek.

 

 

2. Stofvrij boren

Vouw een Post-it dubbel en hang het tegen de muur onder de plek waar je gaat boren. Je kan ook een tennisbal doormidden snijden en die over je boor schuiven als je in het plafond moet boren.

 

 

3. Kader recht hangen

Plak een stuk tape in een rechte lijn op de achterkant van je kader waar de haakjes zitten. Markeer waar jemoet boren en hang de tape dan waterpas op de muur. Zo zitten die gaten goed!

 

 

4. Houtgaten opvullen in dezelfde kleur

Meng wat zaagsel van het hout dat je gaat opvullen met houtlijm en gebruik dat om het gat te vullen. Wanneer het droog is, zal het dezelfde kleur hebben als de rest van het hout.

 

5. Pluggen verwijderen

Pluggen uit de muur halen, doe je makkelijk met een vleugelkurkentrekker. Het werkt niet alleen met houten pluggen, maar ook met kunststof of nylon pluggen.

 

 

 

6. Spijker inslaan

Je voorkomt dat je bij het inslaan van spijkers op je eigen vingers slaat, door de spijker met een schuifspeldje vast te houden.

 

 

7. Schilderen zonder druipen

Draai wat plakband rond het onderste deel van de kwast (net boven de haren) om te voorkomen dat er verf op je handen druipt terwijl je boven het hoofd aan het schilderen bent.

 

 

8. Laminaat aankloppen 

Om er zeker van te zijn dat je laminaat stevig ligt, plaats je best een klopblok met een groef tussen je hamer en het laminaat als je het aanklopt.

 

 

9. Schroeven op moeilijke plaats

Moet je een schroef indraaien op een plaats waar je moeilijk met je handen aan kan? Gebruik dan een handkammetje om hem om z’n plek te houden.

 

 

10. Lamp veilig ophangen

Zorg altijd dat de stroom uitstaat als je een lamp gaat ophangen. Check het door een spanningsmeter (lijkt op schroevendraaier) tegen de elektriciteitsbron aan te houden.

 

 

 

DELEN