Sommige kinderen houden van actief klimmen, schommelen of glijden. Andere kids verliezen zichzelf in rollenspel en gaan op in een rijke fantastiewereld. Eén ding hebben ze gemeen: ze houden van een eigen plekje waar ze hélemaal zichzelf kunnen zijn. Daarom kiezen veel (groot)ouders voor een speelhuis. Maar hoe tover je zo’n kil huisje om tot een speelparadijs? 

Samen kiezen

Een kinderhand is snel gevuld. Toch weten kids verdomd goed wat ze wel (of niet!) leuk vinden. Maak daarom van het inrichten een activiteit die jullie samen doen. Bedenk eerst een passend thema. Ga bijvoorbeeld voor de combo van een ‘jungle’ in bruin- en groentinten, of voor een ‘regenboogland’ met zachte pastelkleurtjes als accent. Kies voor losse thema-accesoires zodat het huisje kan meegroeien met de interesses. Het knutselen van een moodbord is de ideale voorbereiding om ideeën op te doen. Zo leven jullie samen toe naar het resultaat!

Attributen

Ook oude spullen zullen zéker passen. Droomt je kroost van een bakkerij? Geef dan nieuw leven aan gebruikte keukenspullen en laat je oude microgolfoven in het huisje staan om er moddertaarten in te bakken. Wat dacht je van een kinderdisco met podium en instrumenten? Een buitencinema met popcornmachine? Of kies je liever voor stoere walkie-talkies en een schatkist vol met snoep waarvan enkel mama de code kent? Een geheim luik, een deathride of een zolderkamertje? Je kunt het zo gek niet bedenken!

 

Sfeer

Zoek ook wat spulletjes bijeen die een knusse sfeer creeëren, zoals een waterafstotend vloerkleed en kussens. Ook een deurbel, kapstok, brievenbus, vlaggenlijn, fotokadertjes en een huisnummer zijn budgetvriendelijke details die bijdragen aan dat warme, huiselijke gevoel. Voorzie zéker een speelgoedbox, vuilnisemmer en bezem. Zo leer je je kind zélf de orde bewaren.

Activiteiten

Je huisje mag mooi ingericht zijn, maar zorg ervoor dat er ook iets te beleven valt! Een krijtbord, leeshoek of spelletjeskast zijn een fijne bonus. Met een aanpalend kruidentuintje of bloemetjes om water te geven, zijn ook de eerste stapjes in het tuinieren snel gezet!

Zelf aan de slag? Neem contact op met de lokale houthandelaar voor een uniek ontwerp en het nodige materiaal. 

DELEN