Het WK voetbal is van start gegaan! Geweldig nieuws, zeker omdat onze Belgen mee in de running zitten. Maar helaas moeten we soms werken tijdens de matchen van onze Rode Duivels. Een dikke tegenvaller… dat weten wij ook wel maar dankzij deze tips geef je de WK-sfeer op je werk toch een flinke boost!

1 – Werken in de Belgische driekleur!

Spreek met je collega’s af om allemaal iets te dragen in de Belgische driekleur! Houd er natuurlijk rekening mee dat wanneer je beschermende kledij moet dragen of je bedrijf in de voedingssector actief is, je jezelf wel nog steeds aan het reglement moet houden. Maar misschien kan je met een stiftje de Belgische driekleur op je wangen tekenen? Check wel eerst even met de directie of zij het ook goed vinden. Maar je kan alvast aan geven dat het de werksfeer een flinke boost zal geven!

 

2 – Vraag naar een TV of een radio

In principe is het verboden om op de werkvloer naar volledige voetbalmatchen te kijken. Maar misschien kan je toch even in overleg gaan met de directie. Misschien mag je wel een TV op de werkvloer plaatsen zodat jullie kunnen werken en ondertussen even kunnen meegluren naar de match. Wanneer een TV niet toegestaan is kan je natuurlijk ook nog de radio afstemmen op een kanaal dat de voetbalmatch op de voet(bal) volgt.

 

3 – Een groot scherm!

Wie echt een toffe baas heeft kan eens voorstellen of ze geen groot scherm willen plaatsen in de cafetaria of ergens buiten de kantoorgebouwen. De Belgen spelen in de eerste ronde immers telkens buiten de standaard ‘kantooruren’. Hoe tof zou het niet zijn om samen met je collega’s naar de voetbal te kijken?!

 

4 – Een verlofdag of inhaalrustdag aanvragen

Doet je baas echt moeilijk of wil je de matchen echt met volle concentratie volgen? Dan kan je misschien vragen of je van thuis uit mag werken? Dan bepaal je immers zelf op welke tijdstippen je werkt. Als dat geen optie is, kan je natuurlijk steeds een verlofdag inzetten of een inhaalrustdag aanvragen.

 

Wie echt geluk heeft en niet moet werken tijdens de voetbalmatchen van onze Rode Duivels kan van de voetbalmatchen gaan genieten op groot scherm. In Limburg vind je er immers een hele boel. Je ontdekt ze hier!