De berg speelgoed in huis wordt steeds groter. Terwijl er ook goed speelgoed uit kunststof bestaat, dat dan vaak ook erg duur is, blijft het leeuwendeel toch eerder in goedkoop plastic. Vaak al gesneuveld tijdens de eerste levensuren. Kijk, dat heb je met hout véél minder. Een natuurlijke keuze. Denk maar aan de plascticsoep. We liepen eens om een blokje en kijken wat houten speelgoed te bieden heeft. 

Robuust

Speelgoed uit echt hout is degelijk, mooi en erg duurzaam. Dat is het minste wat we kunnen zeggen van deze oergrondstof. Kijk maar in huis: de spullen die het overleefden en het vaakst worden doorgegeven, zijn uit hout vervaardigd. Niets kan tippen aan het natuurlijke gevoel van hout. En hoe ouder het wordt, hoe mooier. We halen een paar leuke hebbedingen van het schap. Houten schap, uiteraard. 

Houten speelgoed van de Sint - Flashmagazine

Kapla 

Heel eenvoudig: een kist met 1000 kleine plankjes, en tonnen van jouw ongebreidelde fantasie, vormen alles wat je maar kan bedenken. Hier kan klein én groot hun creativiteit kwijt. Je bouwt zoals je wil: huisjes, tunnels, spoorlijnen… en nog zoveel meer. Onuitputtelijk. En in geen tijd opgeruimd. Het gaat een leven lang mee. 

Houten speelgoed van de Sint - Flashmagazine
© Fairplace: Bouwstenen Kapla in houten box

Opbergkist 

Koop je rakkers een houten opbergkist. Ze kost iets meer, maar is een goede investering. Past in ieder interieur en onderstreept je keuze om voor duurzaam te gaan. Een statement dat kan tellen in deze wegwerptijden. Sommige modellen worden van geperst hout of afvalhout gemaakt. Maakt niet uit. Het is een milieuvriendelijk gebaar en maakt het verschil.

Houten speelgoed van de Sint - Flashmagazine
© Cyrillus

Houten bouwdozen

Als je een bouwdoos koopt, je weet wel, zo één waarmee je auto’s, boten, kranen, huizen… kan maken, kies je best voor een pakket dat volledig uit hout bestaat. Het trotseert de tand des tijds en maakt de kunststofberg en plasticsoep alweer een stukje kleiner. Dit soort speelgoed gaat generaties lang mee en blijft er mooi uitzien.

Houten speelgoed van de Sint - Flashmagazine
© Dreamland: Totum timmerset Carpenter King

Met de Sint in zicht alvast leuke geschenkideeën. En vergeet niet om iets verantwoord in het schoentje te leggen op voorhand! Bezoek ook eens een echte speelgoedwinkel bij jou in de buurt. Daar vind je vast en zeker wat je zoekt, advies inbegrepen. Je kinderen zijn je eeuwig dankbaar!