Naast de basis zoals zit, lig of blijf, is het ook leuk om je trouwe viervoeter enkele niet zo voor de hand liggende trucjes te leren. Wat dacht je van een high five, springen door een hoepel of dansen op z’n poten? De manier om het aan te leren is trouwens steeds dezelfde. In drie stappen is het gepiept!

Kies het juiste moment

Als je hond net wakker is, of het juist tijd is om te gaan slapen, begin je hem beter niet lastig te vallen met het aanleren van iets nieuws. Doe het door de dag als hij lekker actief is en er zelf ook zin in heeft.

Hou het kort

Het moet leuk blijven, anders wordt het voor iedereen een opdracht. En geef toe: zelf doe je ook niet graag dingen tegen je zin! Train dus maximum 15 minuten per keer. Dat kan wel meerdere keren per dag, maar laat er wat tijd tussen.

Beloon

Wanneer je beste vriend het trucje op de juiste manier deed, laat het hem dan weten. Dat kan bijvoorbeeld met een snoepje, maar aai hem ook even en reageer blij. Na een tijdje is het natuurlijk wel de bedoeling dat hij niet meer elke keer een beloning krijgt!

Herhaal

Net zoals bij mensen, werkt herhaling ook bij honden. Je kan het dus vaker per dag oefenen, maar doe het ook consequent op momenten erna. Als je het trucje daarna niet meer gebruikt, zal je lieveling het zelfs vergeten…

 

DELEN