Het beste van jezelf naar boven laten komen, dat noemt men ook wel eens peak performance. Je denkt nu misschien dat dat alleen iets is voor topsporters of voor mensen die hoog presteren op een podium. Denk maar aan zangers, artiesten of aan mensen uit de show business. Zij doen inderdaad vaak aan peak performance. Maar kan een gewoon persoon zoals jij en ik zichzelf voortdurend verbeteren? Dat vertel ik je graag in dit artikel…

Gelukkig heb ik de eer om een paar toppers te coachen, ik praat dus uit ervaring. In de volgende zinnen ga ik het vooral over topsporters hebben. Maar het geheel geldt ook voor iedereen die min of meer topprestaties levert. En geloof me dat doen ook gewone mensen zoals jij en ik.

Wat is ons doel in het leven? 

Onze drive? Onze motivatie? Is dat alleen op alle mogelijke manieren proberen gelukkig te zijn? Of zit er meer achter? Ik geloof in evolutie. Voor mij persoonlijk, hoe meer dat je evolueert (vooral emotioneel) hoe dichter je bij je doel bent. En dat geldt voor iedereen.

Zit alles even tegen?

Had je ooit al het gevoel dat alles tegen jou werkt? Niet één dag, maar elke dag? Dat je zeker iets “verkeerd” doet en dat je blijft stil staan? Dan is het tijd om wat antwoorden te zoeken. En deze antwoorden liggen (soms diep) in het onderbewuste.

Want meestal nemen we basisgewoontes aan vanaf de kinderjaren. Hoe vaak heb je dit gehoord: “je bent niets waard” of “dat kan jij niet”. Terwijl je dacht dat je het wel kon. Gelukkig is er de laatste jaren een verandering gekomen en worden onze kinderen nu met meer positieve feedback opgevoed. Ik begeleid heel wat volwassenen die een laag zelfbeeld hebben en worstelen met problemen en hun zelfvertrouwen. Hiervoor is hypnose een ideale tool.

Topprestaties leveren met een boost aan zelfvertrouwen

Wat betreft de topsporters, zij zijn meestal fysiek en technisch al zeer goed. Maar een boost aan zelfvertrouwen en een betere controle om in “The Zone” te blijven kan nooit kwaad.  Want hoe meer dat topsporters in “The Zone” blijven, hoe beter ze presteren. 

Hypnose een soort doping?

Iemand vroeg me vandaag: als een topsporter hypnose (of zoals in de media meestal verschijnt: mental coaching) gebruikt, is hij dan niet een bedrieger? Is het niet een soort doping? 

Het antwoord hierop is NEEN. Hypnose is geen bedrog. Want je gebruikt alleen middelen die al van jezelf zijn om jezelf te verbeteren. Als jij jezelf zou kunnen verbeteren met of zonder hypnose, zou je dat dan niet willen? Natuurlijk wel.

Mental coaching

En ik weet met zekerheid dat tal van mensen die topprestaties neerzetten, gebruik maken van hypnose. Of mooier gezegd, mental coaching. Er is nog altijd een soort mysterie rond, vooral in Europa. Heel wat Amerikanen gebruiken dit instrument om goed te presteren en ze maken er geen geheim van. Belangrijke clubs, Olympic centra of privé personen hebben in hun team iemand die hun metaal en emotioneel ondersteunt.

En het is ook de normaalste zaak ter wereld. Als het nodig is, kunnen de topsporters zelfhypnose aanleren zodat ze zichzelf onder controle krijgen tijdens moeilijke periodes. Want, uiteindelijk, zijn topsporters meestal fysiek helemaal in orde maar ontbreekt het dat extra tikkeltje zelfvertrouwen.

Wil jij jezelf verbeteren?

Een hypnose sessie kan meer helderheid brengen in een situatie. Het kan je creativiteit verhogen of het kan ervoor zorgen dat je meer open staat voor nieuwe dingen.  “Thinking out of the box”.

Dus denk eens na… wat wil JIJ, NU, aan jezelf verbeteren?

Liefs,

Gabriela


Hypnose therapeute Gabriela Garaba


Wist je dat je ook gewicht kan verliezen of je vliegangst kan overwinnen dankzij hypnose?