Is dit hét jaar dat jij een feestje gaat organiseren voor de communie, lentefeest of vormsel van je oogappel? In 4 tips reik ik jullie enkele vuistregels om zelf aan de slag te gaan want… DIY is the new perfect!

Ik krijg vaak de vraag: ‘hoe kan ik mijn feestlocatie (of dit nu een zaal is of thuis) leuk en gezellig versieren’? ‘Moet ik echt de hele zaal versieren om een WoW-effect te krijgen?’ … Oh neen, je moet vooral zorgen dat je de goodies die je koopt of maakt OPTIMAAL kan inzetten. Hoe doe je dat?

Feesttip

Decoreer niet alles

Kies drie eye-catchers! Trek de aandacht naar enkele focuspunten waar je ECHT voor een OHHHHHH zorgt. Het is beter al je versiering te concentreren op één punt dan in elk hoekje van de zaal één zielige ballon te hangen. Neem die drie niet letterlijk! Kies die plaatsen waar je gasten zeker naar kijken of zich naartoe verplaatsen. Wat zijn mogelijke eye-catchers?

Feest tafel decoratie

De tafels

Heb je een zittend feest dan zijn je tafels uiteraard een plek waar de gasten letterlijk met hun neus opzitten. Laat je tafel van ver in het oog springen maar geef elke gast ook een leuke beleving op zijn plaats. Ik gebruik hier de sleutelwoorden humor, actie of een persoonlijke toets. Laat je gasten bijvoorbeeld een bedankje openmaken, schrijf ze een persoonlijke boodschap of verras ze met een mopje?

Het buffet

Je buffettafels zijn altijd een focuspunt en bovendien heel dankbaar om te versieren. Het kan gaan over een sweet table maar evengoed over een volwaardig warm buffet of zelfs een cocktailbarretje. Decoreer deze tafels in dezelfde stijl als de rest van je feest. Plaats de items op je tafel met hoogtes en laagtes zodat het visueel een aantrekkelijke tafel wordt. Gebruik bijpassende versiering aan de voorkant van je tafel maar ook tegen de achterwand of boven je buffet. Ik denk aan een ballonnenwand, een mooie tasselslinger, een glittergordijn of laat je DIY-inspiratie eens goed werken. Prik als laatste leuke toppertjes in je lekkers om het helemaal persoonlijk te maken.

Sweet table - bar

De SelfieWall?

Superleuk voor elk feestje is een selfiewall. Decoreer een lege muur in het thema van je feest waar je feestvarken en je gasten leuke foto’s kunnen nemen. Laat ook hier je gekozen decoratie of kleuren terugkomen: eenheid zorgt voor rust! Enkele photoprops erbij en laat het feestje maar beginnen!

 

 

Ine-Brands-Studio-Lala

 

Feest creëer je eigen wow-factor!

 

Feest! Creëer je eigen WoW-factor” is het boek voor iedereen die graag feestjes geeft. Stroop je mouwen op en laat je inspireren door Ine Brands haar tips en tricks – zelfs al heb je twee linkerhanden. 

 

 

Heb je de eerste feesttip van Ine gemist? Lees hem dan nog snel! De tweede feesttip lees je hier.