Ondertussen zijn we allemaal wel bekend met het Deense gezellige hygge, maar nu komt er een nieuwe trend op de proppen. Heb jij al van nunchi gehoord?

Ken jij de lifestyletrend nunchi al? - Flashmagazine

Dit concept komt overgewaaid uit Korea. De auteur Euny Hong zette het in de kijker in haar boek ‘The Power of Nunchi: the Korean Secret to Happiness and Succes‘ en sindsdien gaan mensen wereldwijd overstag voor deze filosofie.

Wat houdt het nu juist in?

Volgens fans zou het de ultieme manier zijn om een gelukkig leven vol harmonie en verbinding te leiden. Klinkt misschien wat zweverig? Wij versimpelen het even: eigenlijk draait het gewoon om het leren inschatten van omstandigheden waardoor je erop kan anticiperen.

Ken jij de lifestyletrend nunchi al? - Flashmagazine

Het gaat dus niet om jezelf, maar om de omgeving rondom je. En dan meer specifiek je vrienden, familie en mensen waarmee je in contact komt. Er wordt dan ook verwacht dat je steeds een ruimte binnenstapt zonder vooroordelen. Zo kan je de gedachten en gevoelens van anderen bestuderen en meer vertrouwen, harmonie en verbinding creëren.

Ken jij de lifestyletrend nunchi al? - Flashmagazine

Zij die het doorhebben, passen zich dan ook snel aan de stemming van de anderen aan. Zo weet je bijvoorbeeld meteen wat je partner nodig heeft, omdat je het al op voorhand gezien hebt. Observeer dus eens wat er rondom je gebeurt, zonder een eerste indruk toe te laten, en kijk wat er gebeurt!

Ken jij deze nieuwe lifestyletrend al? - Flashmagazine

Ook sporten samen met je partner komt je relatie ten goede. Wij zetten alvast enkele sporten op een rijtje die het leukst zijn met z’n tweetjes!