Breekt het zweet je spontaan uit bij het woord ‘klussen’? Stel je vaak werkjes uit waarvan je weet dat je ze toch niet gaat doen? Zit je werktuigkist onder het stof en spinrag? Geen nood, met deze eenvoudige klustips wordt iedere klusschuwe man een ware professional! Net omdat deze trucjes even geniaal als eenvoudig zijn. Echt iets voor mannen dus. Handjes uit de mouwen?

Schilderen zonder druipen

Sta je geschilderd met meer spatten op je hand dan op de muur? Draai dan wat plakband enkele keren rond het onderste deel van de kwast om te voorkomen dat het goedje op je handen of in je gezicht druipt. Het vormt een perfect opvangreservoirtje.

Klustips voor handige harry’s - Flashmagazine

Veilig de ladder op

Als je buiten werkt, met name op lossere grond, bijvoorbeeld om de goot proper maken of een raam aan de buitenkant verven, sla je twee piketpaaltjes in de grond. Daartegen leg je een op zijn kant geplaatste lat. Nu kan de ladder geen kant meer op. Voelt niet alleen een stuk veiliger, het is het ook!

Klustips voor handige harry’s - Flashmagazine

Duimpje

Als je je vaker op je duim slaat dan op de spijker, dan is deze tip echt iets voor jou. Vooral nagels die te klein zijn om vast te houden, zijn gebaat bij volgende methode: prik de spijker eerst door een dubbel gevouwen stukje stevig papier of dun karton. Zo kan je de spijker op zijn plaats houden zonder vingers.

Klustips voor handige harry’s - Flashmagazine

Plug & play

Niet alleen een fles wijn kan je ontkurken met een vleugelkurkentrekker, ook een plug haal je in geen tijd uit te muur. Hoe? Eenvoudig: draai de kurkentrekker in de muur en ‘ontkurk’ als het ware de plug uit de muur. Zeer effectief en werkt als een tierelier.

Klustips voor handige harry’s - Flashmagazine

Metaaldetector 

Je kent het wel, maar hopelijk niet proefondervindelijk: een gat boren in de muur en het licht gaat uit. Oorzaak? Je doorboorde net een elektriciteitsleiding. Of erger nog: een water- of gasleiding. Zeer vervelend en een hoop gedoe. Maar je kan ook op een stuk ijzer in gewapend beton stoten. Boor naar de filistijnen. Schaf je daarom een metaaldetector aan. Een van de beste klustips die je ooit zal krijgen! Dit handige dingetje is namelijk niet groter dan een afstandsbediening en verdient zich altijd terug. Het geeft feilloos aan waar je wel, en vooral niet, mag boren.

Klustips voor handige harry’s - Flashmagazine

Oprolbaar snoer veilig gebruiken

Als je een machine of toestel met hoog stroomverbruik aansluit op een oprolbaar snoer, vaak in de vorm van een katrol, dan moet je echt opletten. Een opgerold snoer wordt immers gloeiend heet omdat het fungeert als spil. En als de warmte niet weg kan, ontstaat er brand. Altijd je snoer volledig afrollen dus!

Klustips voor handige harry’s - Flashmagazine

Gaten in hout opvullen

Dat doe je, als het even kan, in de juiste kleur. Zeker als je het hout ongelakt wil laten, bijvoorbeeld bij een houten leuning of een zijkant van een kast. Of als er gewoon een gat in het hout zit dat je wil dichtstoppen. Eenvoudig trucje: meng zaagsel van hetzelfde hout dat je wil opvullen met houtlijm. Wanneer het droog is, zal je geen verschil meer zien.

Klustips voor handige harry’s - Flashmagazine

Kende jij deze klustips al en ben je eerder op zoek naar advies om zelf te kaleien? Ook dat bezorgen we je graag!