Een leesbril uit de supermarkt is al de jouwe vanaf enkele euro’s. Gek, als je weet dat je voor een bril van de opticien al vaak honderden euro’s kwijt bent. Zijn die goedkope leesbrillen uit de supermarkt dan niet slecht voor je ogen? 

Wegwerpbrilletjes

Supermarkten goochelen met de prijzen van de leesbrillen. Ze zijn er spotgoedkoop. Vaak kopen mensen er dan ook meerdere om overal eentje te hebben liggen, of omdat ze er toch niet zo voorzichtig mee omspringen. Zo’n leesbril is dan ook eerder een wegwerpbrilletje.

Leesbrillen uit de supermarkt onder de loep - flashmagazine.be

Unieke ogen

Ga je langs bij de opticien voor een bril, dan ben je zeker dat de bril op maat gemaakt wordt. Leesbrillen uit de supermarkt worden in grote aantallen geproduceerd en zijn dus niet helemaal op jouw ogen afgestemd. Bovendien bestaan ze uit twee identiek geslepen glazen, terwijl je ogen vaak verschillende sterktes of afwijkingen hebben.

Een leesbril uit de supermarkt is dus goed voor even, maar is niet geschikt om vaak te dragen. Schadelijk voor je ogen is het niet, want de kwaliteit van de glazen moet voldoen aan de Europese normen. Toch moet je er wel mee opletten want de goedkope glazen kunnen wel hoofdpijn veroorzaken.

Investeer

Ga je je leesbril dus vaak dragen? Dan reken je best op de expertise van een opticien. Het zal een pak comfortabeler zijn voor je ogen!

Wij vertellen je ook hoe je die leesbril het best schoonmaakt!