Een sfeervolle tuin? Voor de ene is dat een strakke hof waarin alles netjes binnen de perken wordt gehouden, voor de andere een groene oase met geurende kruiden en fleurige bloemen. Meningen verschillen nu eenmaal. Toch is zowat iedereen het er over eens dat een gezellig terras niet in een sfeervolle tuin mag ontbreken. Minstens even belangrijk: een terras moet functioneel zijn. Maak er dus werk van om de juiste materialen uit te kiezen.

Lievelingsplek in de tuin

terras

Het terras is een verlengstuk van je woning. Dit lievelingsplekje nodigt uit om op warme dagen in de buitenlucht lekker te tafelen met je gezin, gezellig te keuvelen met vrienden of gewoon in je eentje van het zonnetje te genieten. Een terras leg je bij voorkeur aan op een rustige plaats gericht naar het zuiden, zodat je de warmte en het licht van de zon maximaal kan benutten.

Kies de juiste materialen

Terras - FlashmagazineDe juiste keuze maken in het grote aanbod van materialen doe je niet in een-twee-drie. Eerst en vooral kan je aan de slag gaan met keramische tegels of klinkers. Die worden het vaakst gebruikt voor de aanleg van een terras. Een ander geliefd materiaal is het duurzame natuursteen. Ook betontegels en -klinkers zijn zeer geschikt. Je vindt ze in verschillende kleuren en er zijn zelfs waterdoorlatende varianten te koop.

Speel met kleuren en legpatronen

klinkers

Het uitzicht van je tuin wordt sterk bepaald door de kleur van de terrastegels of -klinkers en door de wijze waarop die zijn geplaatst. Speel subtiel met tinten en legpatronen. Daarmee kan je een kleine tuin optisch een beetje groter laten lijken. Informeer je dus goed over de mogelijkheden en de eigenschappen van het gekozen materiaal. Bestel zeker voldoende hoeveelheden en best wat extra. Want bijbestellingen kunnen lichtjes verschillen van kleur.

Paesen terras

Doe nu je voordeel!

Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Ga dan zeker langs bij Paesen in Peer (Steenweg Linde 55). Tijdens de Terrasdagen van 19 maart tot en met 21 april doe je er je voordeel met niet te missen kortingen en promoties. Laat je inspireren in de ruime toonzaal. Het deskundige advies krijg je er bovenop!

Paesen_tuinexpo