Het pampasgras maakt plaats voor een fleurigere variant. Want als er één ding is wat je nu in huis moet hebben, is het een boeket gedroogde bloemen! En dat maak je makkelijk gewoon zelf. Wij leren je hoe…

1. Verzamel je favoriete bloemen

Als je ze gaat plukken in de tuin, doe je dat het best op een koel moment ’s morgens wanneer de dauw verdwenen is, of bij valavond. Kies daarbij ook voor bloemen die net in bloei staan, want dan zijn ze op hun mooist. Wil jij verschillende varianten in je boeket gedroogde bloemen en kan je ze niet vinden? Ga dan eens langs bij een bloemist in jouw buurt. Ze adviseren je graag!

Maak zelf een boeket gedroogde bloemen - Flashmagazine

2. Laat ze drogen aan de lucht

We kennen allemaal wel de methode van persen, maar als je de vorm van de bloem wil behouden, is deze manier het beste. Bind bloemen van dezelfde soort aan de steel vast en hang ze ondersteboven aan bijvoorbeeld een rekje. Doe dat op een warme en droge plek, die goed geventileerd wordt. De zolder is hiervoor ideaal. Zorg zeker ook dat er geen zonlicht in de buurt is, anders gaan de bloemen verkleuren. Het drogen zelf duurt een aantal weken. Als ze knisperig aanvoelen, zijn ze volledig gedroogd. Zet als test twee stengels in een vaas gedurende enkele dagen. Als ze rechtop blijven staan, mag je overgaan naar stap 3. Als ze doorbuigen, laat je ze best nog even hangen.

Maak zelf een boeket gedroogde bloemen - Flashmagazine

3. Zoek een mooi plaatsje

Nu moet je enkel nog een leuke vaas uitkiezen en bepalen waar je ze gaat plaatsen. Zo is je interieur helemaal mee met de nieuwste trend!

Maak zelf een boeket gedroogde bloemen - Flashmagazine