Ben jij aan het puzzelen geslagen? Wat vroeger iets saais was, is nu dé activiteit geworden in vele huishoudens. Het houdt je dan ook niet alleen bezig, maar het is ook goed voor je hersenen. Want soms moet je heel hard nadenken en zoeken naar dat ene puzzelstukje dat past. Vind je dat leuk? Ontdek dan snel de moeilijkste puzzels die er bestaan! 

Holografisch

Kunstenaar Clemens Habicht vond het leuk om een zeer uitdagende puzzel te maken: een holografische puzzel. Ondanks de mooie kleurtjes en glans, is het echt wel niet gemakkelijk om deze tot een goed einde te brengen. Vanuit iedere hoek heeft elk puzzelstuk namelijk een andere kleur. Je kan de stukjes dus niet op kleur verdelen. Hiervan wil je echt de haren uit je hoofd trekken!

Moeilijkste puzzels waar je wel even zoet mee bent

1000 kleuren

De titel zegt het zelf: een puzzel van 1000 verschillende puzzelstukjes, met elk een andere kleur. Deze variant is ook een uitvinding van Habicht. Het moeilijke is dat je bij een gewone puzzel op zoek gaat naar een specifiek gebouw of onderwerp en dan die puzzelstukjes zoekt. Nu moet je de puzzelstukken per kleur verdelen. Volgens Habicht is deze puzzel zeer rustgevend.

Moeilijkste puzzels waar je wel even zoet mee bent

Krypt puzzel

Ravensburger heeft een hele moeilijke, maar eentonige puzzel op de markt gebracht: de Krypt puzzel. Deze puzzel bestaat uit één kleur. Lijkt dat saai? Is het niet, want er is een leuke twist. De puzzel is aan de buitenkant recht, zoals bij een gewone puzzel, maar in het midden gaat het over naar een cirkel. Deze puzzel is verkrijgbaar in het goud, zilver en brons. Welke kleur zou jij kiezen?

Moeilijkste puzzels waar je wel even zoet mee bent

Transparant

Deze puzzel bestaat uit allemaal doorzichtige puzzelstukjes. De puzzel is in vier variaties te verkrijgen, van moeilijk naar makkelijk. De makkelijkste doorzichtige puzzel bestaat uit 9 puzzelstukjes, de moeilijkste uit 144. Hoewel het misschien niet veel stukjes lijken, is het niet zo makkelijk als je zou denken…

Moeilijkste puzzels waar je wel even zoet mee bent

Onvergetelijke Disney momenten

Wie houdt er nu niet van Disney? Zowel jong als oud. Ravensburger en Disney hebben dan ook samen een puzzel gemaakt van maar liefst 40.320(!) puzzelstukjes. De Disney puzzel is 6,8 meter lang en 1,90 breed en weegt zo’n 20 kilogram. Volgens Ravensburger zal het maken van deze puzzel zo’n 600 uur in beslag nemen!

Moeilijkste puzzels waar je wel even zoet mee bent

Durf jij je niet te wagen aan de moeilijkste puzzels die er zijn? Dan zijn er gelukkig ook nog heel wat andere activiteiten waarmee je je binnenshuis mee kan bezighouden!