De zomer brengt heel wat leuks met zich mee: zwoele zomeravonden, frisse drankjes en uren plezier aan het zwembad. Maar ook de muggen amuseren zich rot tijdens deze warme dagen. Zij beroven je graag van je nachtrust met hun vervelend gezoem en laten irritante beten achter. 

Je hebt die muggen dus liever niet te gast in je slaapkamer of op je terras. Gelukkig zijn er wel wat trucjes waarmee je het hen een pak minder aangenaam maakt!

Draag lichte kleuren

Muggen voelen zich minder snel aangetrokken tot lichte kleuren. Ideaal, want in de zomer dragen we meestal geen donkere kleuren.

Muggen wegjagen doe je zo - flashmagazine.be
©Pexels

Neem je tuin onder handen

Storen deze vervelende insecten je ook vaak tijdens je leuke avonden in de tuin? Wees hen te slim af en kies voor planten waar ze niet van houden. Lavendel, rozemarijn en citronellaplantjes houden de muggen op afstand. Daarnaast kan je ook citronellakaarsen op je terras zetten: gezellig én vervelend voor muggen.

Muggen wegjagen doe je zo - flashmagazine.be
©Pexels

Maar muggen leggen ook eitjes in stilstaand water. Heb je een regenton staan of emmers waters? Giet ze dan steeds uit na een regenbui. Zo vermijd je een hele nieuwe generatie aan beestjes.

Neem een douche voor het slapengaan

Raar maar waar: muggen zijn verzot op zweet. Door een frisse douche te nemen voor het slapengaan vermijd je dat je een muggenmagneet wordt.

Muggen wegjagen doe je zo - flashmagazine.be

Bovendien zijn muggen infraroodjagers. Hoe hoger je lichaamstemperatuur dus is, hoe sneller je door de mand valt. Jezelf in een dikke pyjama hullen is dan ook geen goed idee om muggenbeten te vermijden. Ze zoeken hierdoor gewoon naar plekjes die wél bereikbaar zijn, zoals je gezicht of je nek. En dat is ook geen aangename plaats om gebeten te worden.

Spendeer je niet veel tijd in je tuin omdat hij nog niet op punt staat? Lees dan onze tips om hem om te toveren tot een gezellige plaats.