Alpaca’s zijn populairder dan ooit tevoren en dat begrijpen wij maar al te goed. Wij zijn helemaal fan van deze schattige beestjes. Ze hebben een hele hoge knuffelfactor, een zachtaardig karakter en ze zien er bovendien ook nog leuk uit. They are so fluffy!! ☺ Juist daarom contacteerden we John en Hanneke van de Alpacaboerderij in Kaulille. Zij zullen jullie een maand lang voorzien van leesvoer over hun alpaca’s!

Maak kennis met John & Hanneke!

John Peeters en Hanneke van Kemenade, runnen een gespecialiseerde alpacafokkerij in Kaulille-Bocholt, in het noorden van Limburg. Het waren John en Hanneke die als eerste begonnen met een professionele alpacafokbedrijf in de Benelux. Ondertussen houden ze deze prachtige dieren al 19 jaar.

Een Australische passie voor alpaca’s

Het bedrijf is echt geboren uit een passie voor de dieren, een passie die ontstaan is in 1999 tijdens een stageperiode welke John in Australië doorbracht. Voor zijn opleiding aan de hogere landbouwschool werd een buitenlandse stage verplicht gesteld en John wilde van die gelegenheid gebruik maken om eens op een niet zo alledaags bedrijf te gaan werken. Eenmaal in Australië aangekomen, is hij op slag verliefd geworden op de alpaca’s. Direct na deze stage, terug in Nederland, is hij dan ook zijn bedrijf gestart. 

Al snel werd de weide bij zijn ouders aan huis te klein voor al die alpaca’s. John heeft er toen voor gekozen om de grens over te trekken en zich te vestigen in het mooie Kaulille. Hij koos een rustige locatie waar genoeg ruimte was om de kudde uit te breiden.

Van de camping naar een echte Alpacaboerderij

Hanneke heeft 11 jaar met heel veel plezier gewerkt op een camping. Dankzij John is zij ook een groot alpaca-fan geworden. En vanwege haar passie voor de alpaca’s en voor het bedrijf heeft zij 3,5 jaar terug haar fulltime job opgezegd. Er wordt inmiddels al lang niet meer alleen met alpaca’s gewerkt op De Alpacaboerderij, maar er worden ook vele bezoekers ontvangen.

alpacaboerderij voor Flashmagazine 

Geniet mee van onze prachtige dieren

Alpaca’s zijn momenteel helemaal hot. “Toen wij gevraagd werden om guesteditor te worden voor flashmagazine.be, vonden wij dit dan ook een mooie gelegenheid om jullie eens mee te laten genieten van onze prachtige dieren met ieder hun eigen karakter” aldus Hanneke. De komende weken kun je op flashmagazine.be lezen waarom een alpaca graag mee gaat wandelen, waarom een alpaca supertof is als ‘huis’dier en waarom er nou precies gefokt wordt met deze geweldige dieren. 

Kan je niet wachten op het eerste artikel?

Wij ook niet! John, Hanneke en de alpaca’s zijn dan ook super tof! Ga gerust al eens kijken op hun website om wat meer informatie te bekomen over hun alpaca’s en over de boerderij.

www.alpacaboerderij.be