Tegenwoordig moet alles snel en hip zijn. Waar we vroeger gingen fietsen, doen we nu aan ‘biking’. Een stedenreis wordt ‘citytrip’ en sommige mensen noemen wandelen tegenwoordig ‘walking’. 

Het belang van de juiste wandelschoen

Of je nu wilt gaan wandelen of ‘nordic walken’, het dragen van de juiste schoenen is een must. Ze dienen comfort, demping en grip te bieden, en een leuk design is dan mooi meegenomen. De schoen moet goed passen, voldoende steun bieden en afhankelijk van je toepassingsgebied, een soepele of net stugge zool hebben. Zonder goede schoenen kan er snel een einde komen aan je wandelplezier.

LOWA All Terrain

De LOWA All Terrain (ATC) zijn de nieuwe generatie vrijetijds- en outdoorschoenen. Lichtgewicht, comfortabel en toch degelijk. Ze zijn zeer geschikt voor de meest uiteenlopende doeleinden. Voor een stevige wandeling, een citytrip, naar het werk, voor je vrije tijd, of gewoon tijdens het uitlaten van je hond. LOWA ontwerpt en produceert al meer dan 80 jaar klassieke wandelschoenen en is hierdoor beroemd over de hele wereld. Door verbeteringen in de technologie bij het vervardigen van een klassieke wandelschoen bieden de huidige collecties nu een nog betere pasvorm en functionaliteit dan je al gewend was van LOWA.

Droge voeten dankzij GORE-TEX

Droge voeten zijn een van de belangrijkste punten bij trekking, wandelen of bergbeklimmen. Natte voeten koelen snel af waardoor een thermisch probleem ontstaat. Een natte huid wordt zachter en zwelt als het ware op. Hierdoor kunnen blaren ontstaan. Transpiratie is echter noodzakelijk en onvermijdelijk.
Het LOWA klimaatsysteem maakt tijdens het lopen gebruik van het pompeffect. Transpiratievocht wordt als waterdamp via de luchtdoorlatende polstermaterialen en ventilatieopeningen in het bovenste gedeelte van de schacht naar buiten getransporteerd. Het vocht aan de onderkant van de voet wordt via de verticale vezelstructuur van het klimavoetbed geabsorbeerd. Hierdoor blijven de voeten langer droog.

Sokken zijn niet minder belangrijk

Het is ook zeer belangrijk om in deze waterdichte schoenen de juiste sokken te dragen. BRIDGEDALE ven LOWA sokken zijn speciaal geschikt voor in GORE-TEX schoenen. Ze nemen het vocht op en voeren het via GORE-TEX naar buiten af waardoor blaren voorkomen kunnen worden. Ook deze zijn verkrijgbaar bij Schoenen Pareyn.

Heb je nog meer vragen over wandelschoenen?

Bij Schoenen Pareyn beantwoorden ze met veel plezier al je vragen en wandel je gegarandeerd buiten met een fantastisch paar wandelschoenen.

 


Zin gekregen om een mooie wandeling te gaan maken? Dit zijn de mooiste wandelroutes van Limburg!