In het najaar van 2017 stonden 900 kandidates uit alle Vlaamse provincies van ons land aan de start van Miss Fashion 2019. Op 13 mei 2018 werden 25 finalistes verkozen die gedurende de zomer worden klaar gestoomd voor de slotavond op 1 september in Antwerpen. Onder deze 25 finalistes is er slechts één Limburgse, Nora Ventriglia.

Nora is meteen ook de jongste, 17 jaar. Ze droomde al heel lang van een ervaring als deze en hoopt dan ook in de modellenwereld een plaats te vinden. Ze studeert op dit moment Woordkunst Drama aan PIKOH. Op het podium staan is voor haar dus niet vreemd. En deze welsprekendheid en podiumervaring zal ze nodig hebben in deze missverkiezing.

Make a wish

Immers draagt deze verkiezing, naast heel het miss-appeal, organisatietalent, sociaal geëngageerd zijn en Charity-work hoog in haar vaandel. Daarom besliste Nora ook om een goed doel tijdens haar promocampagne voorop te stellen, namelijk Make a Wish. ‘Deze keuze is heel bewust gebeurd,’ zegt Nora, ‘ik sta op heel wat plaatsen in de kijker en wil dan ook graag hiervan gebruik maken om Make a wish mee in de spotlights te plaatsen. Ik nam reeds deel aan het vervullen van een wens van een jongetje van zeven jaar met leukemie. Dat greep me hard aan’. Om dit goed doel te steunen maakten Nora en haar mama beschermengeltjes die her en der verkocht worden.

In haar campagne stuntte Nora reeds door een samenwerking aan te gaan met Maasmechelen Village en zelfs voor de bruidsjurk defilé wist ze een bekende ontwerper te strikken. Ze zocht contact met Annemie Ramaekers en Griet Vanhees om promofilmpjes op te nemen en Maasmechelen Village te bezoeken. Ze is uitgenodigd op de 24h van Zolder en dat is nog lang niet alles!

Onze Limburgse Nora Ventriglia steunen?

Wil u Nora steunen in haar avontuur? Stem dan MF(spatie)23 naar 6045. Dit kan zo vaak u wil tot 1 september. Een sms kost 1 euro.