De laatste weken zwierden de temperaturen de pan uit. Ons lichaam schakelt dan automatisch een eigen alarmsysteem in: onze zweetklieren. En dat kan je ruiken. Maar hoe krijg je die vervelende zweetgeur nu uit je kleding? Wij helpen je graag een handje…

Zo verwijder je vieze geurtjes

Zitten er toch vieze geurtjes in je kledij, verwijder ze dan zo. Maak de vlek nat met warm water en wat soda. Laat dit mengsel een half uurtje intrekken. Daarna kan je de kleding gewoon wassen. Vlekkenzout kan je droog gebruiken als geurvreter. Strooi het op onfris ruikende plekken, desnoods je hele kledingstuk. Laat het zout de geuren opnemen, bij voorkeur een hele nacht. Daarna kan je het kledingstuk gewoon wassen, nadat je het zout verwijderd hebt.

Zweetvlekken behandel je met vloeibaar wasmiddel of je maakt een papje van waspoeder voor witte was en wat water. Laat dit een half uur intrekken. Daarna was je het gewoon in de wasmachine zoals anders. Er zijn nog andere oplossingen: zoals een mengeling van azijn en water die je op de vlek laat intrekken. Je kunt de stof ook met warm water bevochtigen en daarna een wasmiddel en zuurstofbleekmiddel op de vlek doen.

Haal wijnsteenzuur bij de apotheek

Breng een papje op basis van één eetlepel wijnsteenzuur, drie witte, fijngemalen aspirines en een kopje warm water aan op de vlek. Laat dit een twintigtal minuten intrekken. Uitspoelen met warm water.

Geen wijnsteenvuur te vinden?

Mix dan vier eetlepels zout met één kopje heet water en breng dit mengsel aan op de vlek. In laten trekken en daarna wassen zoals gewoonlijk. Je kunt ook gebruik maken van de zon. Maak de vlek daarvoor nat en smeer ze in met vloeibaar wasmiddel. Leg het kledingstuk een middag in de volle zon op het gras. Hou de vlek daarbij nat met een verstuiver. Daarna gewoon wassen in de wasmachine.