Het gereedschap dat iedereen moet hebben

Of je nu een kleine stadstuin hebt of een bos achter je huis moet onderhouden, er zijn zo van die basisstukken die iedereen met een tuin in huis moet hebben.

 

Grasmaaier

Als je wil dat je gazon er niet verwilderd bij ligt, investeer je best in een grasmaaier. Er bestaan heel wat modellen op de markt, afhankelijk van je voorkeur en de grootte van je tuin.

 

 

 

 

 

 

Tuinslang

Hiermee kan je planten en bomen water geven, zonder je gieter steeds opnieuw te moeten bijvullen. Ook voor andere klusjes, zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van je tuinpad, is een tuinslang handig!

 

 

 

  

Schoffel

Met een schoffel kan je onkruid onder de wortel doorsnijden en het gemakkelijk verwijderen. Tegelijk maak je de grond los, waardoor het onkruid zich niet meer kan wortelen en uitdroogt.

 

 

 

 

Schep

Onkruid verwijderen, bloemen en planten verplaatsen of juist gaten maken om iets te planten… Je hebt er steeds een goede schep voor nodig!

 

 

 

 

Hark

Voor het bemesten of omwoelen van je grond, gebruik je een hark met stalen tanden. Die is namelijk steviger. Als het enkel is om bladeren of gras bij elkaar te harken, kan je ook kiezen voor een exemplaar uit kunststof.

 

 

 

 

Snoeischaar

Een haag die flink gegroeid is of wat planten die bijgeknipt moeten worden? Met een scherpe snoeischaar is dat zo gebeurd!

 

 

 

 

Tuinhandschoenen

Ze beschermen je handen en zorgen dat ze proper blijven. Het enige waar je altijd op moet letten, is dat je tuinhandschoenen goed passen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een waterdichte optie, een goede ventilatie of een andere uitvoering.

 

 

 

 

TIP: Wil je graag meer advies? Ga dan langs bij een tuincentrum in je buurt. Zij helpen je met plezier verder!

DELEN