Iedereen heeft wel een oud T-shirt in huis. Met wat knip- en knoopwerk maak je er een hippe plantenhanger van! Gegarandeerd een leuk creatief moment en achteraf een extra eyecatcher in huis!

Stap 1: Bye, bye T-shirt!

Leg je T-shirt voor je en knip de bovenkant eraf, net onder de mouwen. Knip ook de onderkant weg, vlak boven de gestikte rand. Je houdt nu een rechthoek over: open langs boven en gesloten langszij.

Stap 2: Knip in repen

Leg de rechthoekige lap nu zo, dat de open kanten langszij zijn. Knip nu van onder naar boven netjes repen van ongeveer drie centimeter. Opgelet: knip niet helemaal tot boven, maar stop telkens zo’n anderhalve centimeter van de rand.

Stap 3: Ga voor één lang lint!

Nu is het even oppassen. Je wil van de repen één lang lint maken. Dat doe je het makkelijkst door de overgebleven boord plat voor je te leggen, zoals op de foto. Verbind de repen met een pen, zoals op de foto. Knip daarna op die lijnen.

Stap 4: Maak je eigen katoengaren

Trek zachtjes aan je lint tot de randen krullen. Ga door tot het einde. Proficiat, je hebt net katoengaren gemaakt! Knip vervolgens acht keer anderhalve meter. Markeer het midden van de touwen met je pen. Doe dat ook drie centimeter links en rechts van het midden.

Stap 5: Kies een kleurtje voor de lus

Kies een toffe kleur voor de lus van je hanger. Knip er twee meter van. Omwikkel de zes centimeter die je net markeerde. Dat is de bovenkant van je lus. Neem nu alle touwen samen en omwikkel die ook een drietal centimeter. De lus is klaar!

Stap 6: Knopen maar!

Verdeel de zestien touwen in paartjes. Knoop elk paartje op vijftien centimeter van de lus. Verbind dan de paartjes met elkaar door twee naburige touwen samen te knopen. Doe dat opnieuw op vijftien centimeter. Je kan ook omwikkelen, als je dat mooier vindt.

Stap 7: Laat je plant stralen!

Ten slotte meet je nog tien centimeter naar beneden en knoop of omwikkel je daar alle touwen samen. Knip nog even je touwen onderaan gelijk. Klaar! Nu kan je plant erin! Waar hang jij jouw zelfgemaakte eyecatcher?

Nodig

  • oud katoenen T-shirt, met niet te veel elasticiteit
  • schaar
  • lat
  • pen
  • restjes garen


Hulp nodig? Kijk naar de DIY-video

 

DELEN