Podcasts worden steeds populairder. Het maakt namelijk niet uit of je in de auto zit, de afwas doet of gaat hardlopen, want een podcast kan je op elk moment van de dag opzetten. Bovendien is er voor elk wat wils: van actuele podcasts tot erotische verhalen. Wij sommen er alvast 5 op waar je zeker naar moet luisteren.

Universiteit van Vlaanderen

Universiteit van Vlaanderen wil complexe en wetenschappelijke onderwerpen aanspreekbaar maken voor iedereen. Daarom geven wetenschappers, onderzoekers en professoren van heel Vlaanderen gratis colleges om deze onderwerpen te bespreken. Deze colleges kan je ook als podcast beluisteren. Weet jij bijvoorbeeld waarom mensen niet blauw zijn?

Podcast platformen waar je zeker naar moet luisteren

LotteLust

LotteLust is een bekende website waar je sexy verhalen, seks- en relatietips en natuurlijk ook porna terug kan vinden. De website wilt vrouwen de kans geven om over seksualiteit te leren en biedt vrouwvriendelijke pornofilmpjes aan. Sinds kort worden er ook erotische verhalen ingesproken. Elke week verschijnen er via een podcast waargebeurde of fictieve verhalen die door vrouwen geschreven werden. Je kan ze natuurlijk ook met je partner beluisteren.

Podcast platformen waar je zeker naar moet luisteren

Fwiet! Fwiet!

Wil je meer weten over vogels in de Lage Landen? De Vlaamse cabaretier Begijn Le Bleu vertelt er je alles over. Vogelspotters, natuurliefhebbers en leken die meer willen weten over alles wat vliegt en pluimen heeft, kunnen dan ook hun hartje ophalen met deze podcast.

Podcasts waar je zeker naar moet luisteren - Flashmagazine

De volksjury

Twee dames die gepassioneerd zijn door intrigerende moorden en verdwijningen speculeren over controversiële zaken alsof hun leven ervan afhangt. Een recente gebeurtenis of iets uit een ver verleden, in de buurt of heel ver weg… Zij gaan niks uit de weg en bijten zich erin vast. Af en toe met een korreltje zout te nemen, maar met humor en op een toegankelijke manier gebracht!

Podcasts waar je zeker naar moet luisteren - Flashmagazine

VRT NWS

VRT NWS heeft een breed aanbod aan podcasts. Zowel de tv-zenders, als de radiozenders van VRT, bevatten podcasts. Je kan dus naar muziek, nieuwsuitzendingen, maar ook misdaadverhalen beluisteren. Daarnaast heeft Frank Deboosere bijvoorbeeld, weerman bij VRT NWS, ook zijn eigen podcast genaamd ‘Planeet Frank’, waar hij antwoorden geeft over het klimaat.

Podcast platformen waar je zeker naar moet luisteren