Waar vroeger het krijgen van kinderen vaak een evidente, volgende stap in de relatie was, is dit tegenwoordig een thema dat bij jonge koppels eerst goed doordacht en besproken wordt. Toch blijft het een evenwichtsoefening tussen nadenken én loslaten.

Denk niet té veel na

Denk je er teveel over na, dan begin je er niet aan. Het ideale moment bestaat immers niet. Maar het is ook geen onbezonnen avontuur waar je je zomaar instort.

Wat kan dan helpen bij het nemen van zo’n ingrijpende beslissing?

Belangrijk is dat er sprake is van een stabiele relatie. Een kind mag nooit dienen om problemen in je partnerrelatie op te lossen. Het is integendeel één van de grote mijlpalen die net voor veel aanpassing en verandering zorgt in de koppeldynamiek. Ook als de biologische klok sterk tikt en een rationele beslissing bemoeilijkt wordt, is het van belang dat de keuze voor een kind door beide partners gedragen wordt. Besef dat het leven er anders zal uitzien dan ervoor en stel jezelf de vraag of jullie klaar zijn voor deze uitdaging. En mits een degelijk fundament aanwezig is, en jullie er beiden achter staan, is het uiteindelijk kwestie van loslaten en de sprong durven wagen. 

Sarah Hertens - Flashmagazine

DELEN