Koester jij je privacy en ben je op zoek naar een extra barrière tegen inbrekers? Dan zijn rolluiken vast en zeker jouw ding. Als ze naar beneden zijn, zorgen ze voor een totale verduistering en kan niemand nog naar binnen gluren. Geluiden binnenshuis blijven van de buitenwereld afgesloten en ook straatlawaai wordt geweerd. Bovendien geven rolluiken je een comfortabel gevoel van veiligheid. Want inbrekers laten een woning met rolluiken liever links liggen.

Dag en nacht een veilig gevoel

Rolluiken die elektrisch bediend worden zijn uitgerust met een ophefbeveiliging. Deze verhindert dat inbrekers het rolluikblad naar boven kunnen duwen. Bijkomend is de onderlat versterkt waardoor deze minder makkelijk kan doorbuigen.. Dat is geen overbodige luxe! Want deze elementen vertragen een inbraak waardoor je dag en nacht in je woning een veilig gevoel ervaart.

Automatisch? Niets dan voordelen!

Manuele rolluiken bewijzen al tientallen jaren hun nut. Daarnaast kan je kiezen voor volledig geautomatiseerde rolluiken, die vanzelf omhoog en omlaag gaan. Ze zijn van alle gemakken voorzien. Met één vinger op het touchscreen van je smartphone of tablet kan je elk rolluik in je woning bedienen. Gebruik de voorgeprogrammeerde functies of stel je eigen programma samen naargelang je behoeften. Handig toch?

Ook wanneer je er niet bent, blijven de rolluiken met behulp van een draadloze tijdklok automatisch functioneren. Daarmee ben je in staat om ze op wisselende momenten uit eigen beweging te laten op- of afrollen. De tijdklok houdt zelfs rekening met week- en weekenddagen. In combinatie met je verlichting lijkt het alsof er iemand thuis is, ook al ben je eropuit of op vakantie.

Vijf verschillende soorten

Bij rolluiken heb je de keuze tussen pvc of aluminium. Er zijn vijf soorten rolluiken op de markt. Traditionele inbouwrolluiken worden tegenwoordig enkel nog toegepast bij vervanging van een bestaande rolluik. Maar zelfs hier wordt er tegenwoordig meer en meer gekozen voor opbouwrolluiken. Deze worden qua afwerking volledig afgestemd op die van de ramen. Bij opbouwrolluiken kan je eveneens kiezen om ventilatie te integreren. Ideaal dus bij nieuwbouw of renovatie.

Voorzetrolluiken zijn perfect voor woningen waarvan het buitenschrijnwerk niet aan vervanging toe is en waar er bij het bouwen geen ruimte is voorzien voor rolluiken. Ten slotte is er sinds kort een vijfde manier om rolluiken te plaatsen. Bij nieuwbouw en grondige renovaties is het mogelijk om rolluiken luchtdicht in te bouwen in de spouwmuur. Dit heeft als voordeel dat het rolluik onzichtbaar weggewerkt is en het energie helpt te besparen.

Snel en efficiënt extra veiligheid installeren?

Dan moet je bij Wilms zijn! Deze specialist in rolluiken en zonwering heet je welkom in zijn ruime showroom en geeft je vakkundig advies. Voor een verdeelpunt in jouw buurt kan je terecht op www.wilms.be.

Logo wilms

Molsebaan 20, 2450 Meerhout
T 014 369 970, wilms@wilms.be
www.wilms.be