Niets zo gezellig als een rommelmarktje bezoeken. Je hebt mensen die er echt een sport van maken, en die weten uiteraard waarop ze moeten letten en waarnaar ze het best op zoek gaan. Voor de occasionele bezoeker, het leeuwendeel, zijn een aantal kooptips voor de rommelmarkt zeker welkom. Welke spullen hebben waarde? Hoe speur je ze op? Vind je je weg? We maken je graag wegwijs.

Kleding en kinderartikelen

Is doorgaans dankbaar om te doen, net omdat je de kwaliteit zelf kunt vaststellen. Enerzijds door het merk, maar vooral omdat je zelf kan ontdekken wat in de rekjes hangt. Sommige dingen zijn nieuw, maar de echt interessante stukken verstoppen zich vaak goed. Aan jou om ze te vinden! Bij babykleding zit je een stuk veiliger. Net omdat deze spulletjes per definitie nooit oud zijn. En dan is het motto ‘leuk is leuk’ het best geplaatst. Niet vergeten: altijd afdingen. Zo werkt het nu eenmaal.

Rommelmarkt bezoeken? Dit zijn de beste kooptips! - Flashmagazine

Kandelaars en verlichting

Geen rommelmarkt zonder kandelaars en verlichtingsartikelen. Dit zijn altijd leuke hebbedingen, en soms, heel soms doe je dan eens een echt goud zaakje. Net hetzelfde met vazen en servies. Ook hier geldt de regel: mooi is wat jij mooi vindt. Als het even kan, is het ook waardevol. Maar dat mag niet de insteek zijn. 

Rommelmarkt bezoeken? Dit zijn de beste kooptips! - Flashmagazine

Antiek

Zowat de moeder der rommelmarkten. Je hebt wel gespecialiseerde antiekverkopers en -markten, maar op een rommelmarkt kan je ook een aardig slagje slaan. Gouden tip is om tijdig op de markt te zijn, want antiekzoekers zijn vroege vogels die vaak met de dikste worm aan de haal gaan. Vraag de verkoper uit over de authenticiteit van het item, en ding gerust af. De verkoper houdt namelijk rekening met een zekere speelmarge. Dus een beetje zakken met de prijs moet kunnen.

Rommelmarkt bezoeken? Dit zijn de beste kooptips! - Flashmagazine

Verzamelaars

Sommige bezoekers zijn pure verzamelaars. Zij bezoeken markten alleen maar om hun collecties aan te dikken, of om door te verkopen. Daar kan je als gelegenheidskoper profijt uit halen. Immers, dingen die gekocht en doorverkocht worden, zijn zeker hun geld waard. Kunst is dan een goede prijs te bedingen. Vaak een goede investering, omdat de waarde wellicht zal stijgen. 

Rommelmarkt bezoeken? Dit zijn de beste kooptips! - Flashmagazine

Elektronica

Misschien leuk als je er echt iets van begrijpt, maar doorgaans scheelt er iets met dit soort apparaten. Probleem is dat je het niet uitgebreid kan testen. Tekortkomingen aan een toestel zijn net opportuniteiten om de prijs te drukken. Misschien ben of ken je wel een handige harry die gespecialiseerd is in vintage herstellingen? Soms vind je een koopje, ook hier.

Rommelmarkt bezoeken? Dit zijn de beste kooptips! - Flashmagazine

Naast deze kooptips voor de rommelmarkt moet je ook gewoon weten dat ze meestal enkel bezocht worden voor de gezelligheid. Tenzij je heel specifiek op zoek bent naar iets bijzonders. Zoals bijvoorbeeld een vintage sofa misschien? Toch is de jacht vaak leuker dan de buit. Alvast veel snuisterplezier!