2021 is hét jaar om jezelf eens goed in de watten te leggen. Waar kan dat beter dan in de badkamer, de plek bij uitstek om een momentje voor jezelf te nemen. Je eigen thuisspa creëren, dat doe je zo!

Een tikkeltje groen 

Een thuisspa zonder groen? Dat bestaat niet. Planten zuiveren niet alleen de lucht, ze geven je ook meer zuurstof en maken de kamer wat levendiger en frisser. Goed voor jezelf, en je gemoed. Maar vergeet niet dat niet élke plant zich even goed voelt in een vochtige kamer. Ga voor varens, aloë vera, klimvijgen of een leuke lepelplant.

Prikkel je zintuigen

Met een lekker geurtje! Een heerlijke douchegel of een bruisbal is al een goed begin, maar je kunt altijd nog een stapje verder gaan door een geurkaars op de rand van het bad te zetten, door wat geurstokjes een plekje te geven of door een kleurrijk zakje potpourri ergens neer te leggen. Wil je helemaal wegzinken in het warme badwater? Kies dan een geurtje dat ontspant. Denk maar aan lavendel, citrus of eucalyptus. 

Een streepje muziek

Met wat muziek op de achtergrond zit je meteen op de sneltrein naar het land der ontspanning. Je kunt natuurlijk altijd je telefoon op de rand van het bad leggen, maar wil je echt het risico lopen dat die per ongeluk in het water valt? Een bluetoothspeaker is sowieso handiger, én veiliger. Zet ‘m op de vensterbank of de wastafel, en laat je favoriete deuntje door de boxen klinken. Of ga voor de top 3 van de meest ontspannende nummers ooit: 

  • ‘Weightless’ van Marconi Union 
  • ‘Mellomaniac (Chillout Mix)’ van DJ Shah 
  • ‘Fall in Love’ van Barcelona 

Subtiele tinten 

Het zal je niet verbazen dat felle kleuren niet echt goed zijn voor je gemoed. Decoreer je badkamer daarom met accessoires in zachte tinten. Lichtroze handdoeken, bloempotten in oker en een beige badjas maken al een wereld van verschil! Soms heb je natuurlijk niet te kiezen: die felblauwe tegels haal je niet zomaar even van de muur. Maak dan je badkamer gewoon wat donkerder door het licht te dimmen en kaarsen aan te steken. De kleuren zijn zo minder fel, waardoor je lekker kunt relaxen zonder al die prikkels.

Onmisbaar in elke badkamer

In bad liggen zónder een goed boek of een serie gaat misschien al snel vervelen. Met een badplankje heb je alles bij de hand voor een ontspannend avondje in het water. Je kunt er een lekker drankje op kwijt, overheerlijke hapjes, een beklijvend boek of je tablet om een romantische serie te bingen. 

DELEN