Hoewel hun mondje af en toe niet stilstaat, lijken ze wel soms doof te zijn voor wat jij zegt. Toch zijn er enkele vuistregels die je kan toepassen om een gesprek aan te gaan met je kleine spruit en te spreken op kindermaat.

Op je hurkje

Door te hurken kom je letterlijk op hetzelfde niveau als je kind. Het is makkelijker om oogcontact te hebben tijdens het gesprek én het schept een band.

Vuistregels om te spreken op kindermaat - flashmagazine.be

Gebruik geen babytaal

Een stemmetje gebruiken alsof je aan de helium hebt gezeten of enkel kinderachtige gesprekken aangaan, is geen goed idee. Het kan zelfs beledigend overkomen bij je kind. Spreek dus tegen je kleintje als een evenwaardig persoon.

Zo spreek je tegen je kroost - flashmagazine.be

Luister naar hen

Als je wil dat je kroost luistert naar jou, dan moet je soms ook eens luisteren naar hen. Ze kramen al eens de gekste dingen uit, maar ga gewoon mee in hun verhaal en doe lekker gek.

Zo spreek je tegen je kroost - flashmagazine.be

Spreken op kindermaat is dus helemaal niet zo moeilijk. Een goed gesprek voer je door je een beetje in te leven in hun wereldje.

Heb jij geen moeite om te praten met je kleine spruit, maar loopt het eerder stroef aan tafel? Dan ontdek je hier hoe je omgaat met moeilijke eters.