Zit een tripje naar de sneeuw er niet in voor jou deze paasvakantie? Niet getreurd! Ruil de sneeuw in voor de straten, of ga zelfs off-road in het bos, en geniet van de belevenis met een onewheel! 

Dit is het

Zoals de naam het al doet vermoeden, heeft de onewheel maar één wiel. Het lijkt wat op een elektrisch skateboard met een groot wiel in het midden. Hoe je het verder beweegt? Gewoon door naar voren of naar achteren te leunen! Echte durvers halen een snelheid tot 25 kilometer per uur.

Steel de show met een onewheel - flashmagazine.be
©Skin Ski & Surf

Ondanks dat de zwaartekracht je al vooruit zal helpen, is de batterij onmisbaar. Met een volle batterij kan je tot wel tien kilometer rollen. En doordat je constant moet balanceren om in evenwicht te blijven, is het een leuke manier van lichaamsbeweging.

Slimme plank

Je kan je speeltje verbinden met je smartphone door een app te installeren. Zo kan je later terugblikken op het traject dat je hebt afgelegd, maar ook op welke snelheden je hebt gehaald.

Steel de show met een onewheel - flashmagazine.be
©Android Central

Prijskaartje

Doordat dit hebbeding best nog nieuw op de markt is, ligt het prijskaartje aan de hoge kant. Je moet voor dit elektrisch skateboard ongeveer €1500 op tafel kunnen leggen. In ruil krijg je dan wel een kwalitatief hebbeding, want sommigen noemen de onewheel zelfs onverwoestbaar.

De onewheel is dus zeker een leuk middel om je van A naar B te verplaatsen. Maar onopgemerkt arriveren, dat zit er niet meer in! Eerder fan van een elektrische fiets? Dan vertellen wij je waar je best rekening mee houdt tijdens de aankoop ervan!