Misschien liet je strijkijzer je zonet in de steek, zit je in een chique hotelkamer op een tropische locatie of zei je vaarwel tegen ‘Hotel Mama’ om de tijd van je leven te beleven op kot. Of misschien heb je gewoon helemaal geen zin om je strijkijzer boven te halen… Dan zijn deze handige tips dé oplossing om te strijken zonder strijkijzer!

In de badkamer

Voor je de douche inspringt of het bad in plonst, hang je je kledingstuk op een kledinghanger in de badkamer op. Door de damp in de ruimte onstaat er een stoomeffect, waardoor de kreuken in geen tijd verdwijnen. Je kan dus gewoon lekker je ding doen, want na een kwartiertje zie je het resultaat al. Twee vliegen in één klap. Het proberen waard volgens ons!

Strijken zonder strijkijzer doe je zo - flashmagazine.be

Stijltang

Om een kledingstuk volledig glad te strijken, zal deze strategie niet baten. Maar heb je een verkreukt kraagje of een verrimpeld zijkantje? Dan kan je stijltang je wel te hulp schieten. Ook voor een broek kan dit een oplossing zijn. Zorg er wel voor dat je stijltang proper is, zonder restjes van haarproducten. Bovendien moet je wel opletten met de temperatuur van het apparaatje. Katoen kan meer hitte verdragen dan bijvoorbeeld satijn.

Strijken zonder strijkijzer doe je zo - flashmagazine.be

Ideaal voor wanneer je op vakantie bent en je snel je outfit wat kreukvrij wil maken!

Kreukspray

Hoe handig kan het zijn? Je redder in nood in een handige spuitfles. Gewoon even op de probleemzone sprayen, eventjes wachten en klaar is kees!

Strijken zonder strijkijzer doe je zo - flashmagazine.be

Strijken zonder strijkijzer? Dat is makkelijker dan gedacht!

Ben je niet vies van een uurtje strijk, maar heb je echt geen kaas gegeten van je kleding te wassen? Het is gelukkig niet zo moeilijk als je denkt. Met deze tips kan ook jij dat grote toestel de baas. 

Ook op onze Facebookpagina ontdek je dagelijks heel wat leuke en handige tips!