Outdoor living: dat betekent de dag van heden zoveel meer dan gewoon wat tuinstoelen op een terras plaatsen. Het concept van de echte zitkamer in open lucht wordt stevig omarmd. Op die manier wordt de leefruimte met vele vierkante meters uitgebreid.

De makkelijkste manier om het indoorgevoel en het daarbij horende comfort naar buiten te halen, is met stijlvolle loungemeubels die in geen enkele living zouden misstaan. De stofjes worden met de dag kleurrijker en slijtvaster. En de vormgeving zorgt ervoor dat iedere zetel je als gegoten zit.

Een wine room op je terras

Enkele jaren geleden al begon de opgang van de patio bars of bar sheds. Deze leuke drankstalletjes hadden als voornaamste doel de gezelligheid te verhogen. Nu krijgt die privé cocktailbar een verrassende metgezel. In de outdoor keuken wordt steeds vaker een soort ‘wine room’ geïntegreerd. Met speciale koelkasten, waar de flessen op exact de juiste temperatuur bewaard worden, en heel veel ruimte voor de perfecte glazen, en attributen als decanteerkannen, kurkentrekkers en een assortiment borrelnootjes.

Bye paddenstoel, hello terrashaard!

Tien jaar geleden was de zogenaamde paddenstoel zo ongeveer de enige warmtebron die een avond op een terras kon rekken. Nu wordt er in een terrasoverkapping bijna standaard een verwarmingselement verwerkt, op gas op elektrisch. Desondanks kan er niets op tegen de sfeer van een vlammenspel. Voor velen is een echte terrashaard een droom. Een vuurtafel is een goed alternatief. Hout is natuurlijk ‘the real stuff’, maar de populaire versies op gas zijn zoveel gemakkelijker in gebruik.

terrashaard

De vloer aanvegen met tradities

Heb je al geïnvesteerd in al het voorgaande? Dan is er nog één element dat voor verbetering vatbaar is: de terrasvloer. Het ultieme strandgevoel krijg je pas, als je ook op blote voeten rond kunt lopen. Met het meeste hout wordt dat toch een probleem, tenzij je niets hebt tegen een splinter in je dikke teen. Maar er zijn gelukkig ook kunststof planken die haast niet van hout te onderscheiden zijn.

vloer terras

Wie nu zijn outdoor space gaat inrichten, zal zijn voorkeur voor een stenen vloer uitdrukken met tegels die stijlvol zijn en erg warm aanvoelen. Anderzijds mogen ze de hitte van de zon ook weer niet te fel opslaan. Zelfs dat probleem kan nog makkelijk opgelost worden door een stevig tapijt tussen je meubeltjes te leggen. Een dergelijk outdoor karpet schreeuwt haast om wat barrevoets activiteit.

Is jouw tuin al klaar voor de zomer? Wij geven je enkele tips om hem helemaal summerproof te maken!