Laat het gras maar groeien? Nee, voor een mooie tuin rij je het beter af! Met deze tips om te maaien gaat jouw gazon fris de zomer in.

Tips om je gazon te maaien - Flashmagazine

Tips

  • In april maai je het gras het best één keer om de 10 dagen. Ga vanaf mei tot augustus over naar één keer om de week.
  • Het mooiste resultaat krijg je wanneer je met de grasmaaier dwars op de richting van de vorige maaibeurt rijdt.
  • Bij een siergazon kun je de messen het beste afstellen op 3 cm hoogte. Een speel- of sportgazon krijgt meer te verduren en maai je beter op 4 cm. 
  • Laat het gras wat langer bij droog weer om uitdrogen te voorkomen. Bij nat weer groeit het gras juist weer sneller en mag je korter maaien.
  • Regelmatig maaien op een goede hoogte is beter dan weinig en te kort maaien.

Robotmaaier

Een automatische grasmaaier die het werk voor jou doet, handig! Robotmaaiers maaien zelfstandig jouw gazon in het gebied dat je hebt afgezet. Voor mensen met een grote tuin en weinig tijd is dit de ideale oplossing.

Tips om je gazon te maaien - Flashmagazine

Zitmaaier

Voor een gazon groter dan 250m2 is een zitmaaier een goede keuze. Je bespaart heel wat tijd en kan het gras maaien op een comfortabele manier. Het maaisel kan ook meteen opgeraapt worden bij bepaalde modellen.

Tips om je gazon te maaien - Flashmagazine

Elektrische grasmaaier

Een elektrische grasmaaier is geschikt voor het gros van de gazons en de meest gangbare variant. Elektrisch maaien is namelijk minder inspannend dan met de hand. Het is ook goedkoper en milieuvriendelijker dan een machine met benzinemotor.

Tips om je gazon te maaien - Flashmagazine